Kesävapaat ohi ja harjoittelun parissa jälleen

20.8.2012 |

Olen aloittanut harjoittelijana Oulun kaupungilla uuden Oulun juhlavuodessa jo huhtikuussa. Sen takia en ole ehtinyt tännekään kirjoittamaan. On ollut niin paljon uutta mihin tutustua ja mitä oppia.

Olen siis tapahtumaharjoittelijana uuden Oulun juhlavuodessa. Täältä löytyy tarkempaa tietoa juhlavuodesta: http://www.ouka.fi/oulu/juhlavuosi2013/
Ensi vuonna juhlitaan siis uuden Oulun syntymistä. Haukipudas, Kiiminki, Oulu, Oulunsalo ja Yli-Ii muodostavat uuden Oulun 1.1.2013. Sitä onkin syytä juhlia. Oulun juhlavuosi on tällaiselle ainejärjestöhurahtaneelle aivan unelmaharjoittelupaikka. Saan tehdä niitä asioita joita jo vuosia olen tehnyt luottamustoimissa. Suunnittelen siis tapahtumia, varailen tiloja, tapaan ihmisiä, käyn kokouksissa, päivittelen nettisivuja ja ihan kaikkea muuta mikä liittyy tapahtumien järjestämiseen. Ja mikä mielestäni ihaninta, saan tuoda myös esille sitä mitä opiskelijat osaavat. Heitä kun on Oulussa paljon. Meillä on yliopisto ja ammattikorkeakoulu joista löytyy osaamista monelle eri alalla.

Kesävapaat menivät osittain opiskelujen parissa. Olin siis vapailla 1.7-6.8. Ensimmäisen viikon kävin yhtä kesäkurssia. Seuraavat 2 viikkoa hoidin kummityttöäni ja ne olivat melkoiset viikot. Tyttö on melkoisen vilkas eikä tahdo kauaa viihtyä yhdessä paikassa. Piti aika paljon keksiä tekemistä, varsinkin kun tämän kesän säät oli aika sateisia. Olipa ainakin aika erilainen kesäloma :)

Sitten lähdimme avomieheni kanssa tutustumaan Suomeen. Kävimme yhden yön tätini luona Lohjalla. He olivat ostaneet sieltä uuden asunnon, jotta työmatka lyhentyisi hieman. He asuivat ennen Tammisaaressa ja kulkivat Lohjalle sieltä töihin. Sitten ajoimme Turkuun. Menimme yöksi Turun Caribia hotelliin. Meidän kavereita oli käynyt siellä ja he kehuivat huikeaksi paikaksi. Kävimme myös shoppailemassa. Turun kaupunki oli mielestäni kauhean sekava. Siellä oli myös paljon yksisuuntaisia katuja. Kävimme myös Turun tuomiokirkossa. Se oli kyllä todella mahtava paikka, niin kaunis ja hienosti rakennettu. Turusta suuntasimme matkan kohti Korkeasaarta. Oli ihanaa tutustua eläimiin. Vietimme yön kaverini luona Viikissä. Sitten olikin aika lähteä kotimatkalle ja poiketa Ikeassa.

Toisen viikon vietimme Turkissa ja tarkemmin Alanyassa. Siellä ensimmäisenä jäi mieleen kuumuus. Parhaimmillaan lämpötila kävi 42 celsiusasteessa. Kävimme tutustumassa paikallisiin markkinoihin ja siellä oli hulinaa kerrakseen. Sain myös ostettua ensimmäiset teet markkinoilta. Olin kuullut, että Turkissa olisi hyvää teetä. Pääsimme myös tutustumaan paikalliseen Heikinbaariin, joka on kuuluisa suomalainen karaokebaari Turkissa. Löysimme myös kokonaisen kadun täynnä yökerhoja. Kävimme myös katsomassa auringonlaskua. Se oli ehkä kaikkein mieleenpainuvinta. Jään varmasti kaipaamaan hedelmiä ja sitä kun miehet kohtelivat minua kuin prisessaa :) Ehkä vielä jonain päivänä menemme sinne takaisin.

Ei kommentteja artikkelille “Kesävapaat ohi ja harjoittelun parissa jälleen

Kirjoita kommentti