Innolukion syksy 2012

torstaina 13. syyskuuta 2012 | | Ei kommentteja

Innolukion ytimen muodostaa ideakilpailu, jossa lukiolaiset pääsevät ratkomaan yritysten ja yhteisöjen antamia haasteita.

Ideakilpailun kilpailutehtävät julkistetaan 1.10.2012 klo 8.00, mutta jo aiemmin lukiolaiset pääsevät ratkomaan viikkotehtäviä ja katsomaan ideointinsa tueksi inspiraatiovideoita. Uusia viikkotehtäviä ja inspiraatiovideoita julkaistaan viikoittain 17.9. alkaen.

Innolukio on lukioille ja lukiolaisille maksuton. Oulun yliopisto on mukana Innolukiossa yhteistyökumppanina ja antaa mm. erinomaisia tehtäviä lukilaisten ratkaistavaksi. Innolukio-hankkeen päärahoittaja on Opetushallitus ja sitä hallinnoi Ylivieskan kaupunki.

Innolukio-ideakilpailu

Innolukio-ideakilpailussa lukiolaiset pääsevät ratkomaan Innolukion yhteistyökumppaneiden laatimia, omaan toimialaansa liittyviä aitoja kilpailutehtäviä. Esimerkiksi Oulun yliopisto on mukana kuudella erinomaisella tehtävällä. Innolukio-kilpailussa on mukana myös Vapaa sarja, johon lukiolaiset voivat lähettää muita omia oivalluksiaan.

Kaikki Innolukion kilpailutehtävät ovat saatavilla Innolukion sivuilla. Lukiolaiset voivat esittää omat ideansa Innolukio Desk -verkkoalustan kautta. Linkki Innolukio Desk -verkkoalustaan löytyy kunkin tehtävän kohdalta. Verkkoalustan käyttö vaatii käyttäjältä rekisteröitymisen.

Innolukio Desk -verkkoalustan kautta lukiolaiset myös saavat palauttetta tehtävän antaneilta yhteistyökumppaneilta ja muilta ammattilaisilta jo kilpailun kuluessa. Lukiolaiset voivat siis kehitää edelleen ideoitaan ja ratkaisujaan saamansa palautteen pohjalta. Lukiolaiset saavat käyttää ideoinnissa ja tehtävien ratkaisussa apuna myös ulkopuolisia asiantuntijoita. Tehtävien toivotaankin virittävän uusia hyviä keskusteluja lukiolaisten vanhempien ja opettajien välille, joten ulkopuolisten asiantuntijoiden käyttö apuna on jopa suotavaa. Kilpailuaika on 1.10.–14.12.2012. Parhaimmat työt palkitaan tammikuussa 2013 Innolukiogaalassa.

Viikkotehtävä ja teemaviikko

Varsinaisten ideakilpailun tehtävien lisäksi Innolukio julkaisee viikoittain jonkun yhteistyökumppaninsa antaman uuden viikkotehtävän. Oulun yliopiston viikkotehtävä julkaistaan viikolla 46.

Uusi viikkotehtävä julkaistaan aina maanantaisin klo 8.00 Innolukion sivuilla. Viikkotehtävän ratkaisut voidaan jättää joko Innolukion sivuilta löytyvällä verkkolomakkeella tai Innolukion Facebook-sivuilla 14.12. mennessä. Yhteistyökumppanit valitsevat ja palkitsevat kukin oman viikkotehtävänsä voittajan Innolukiogaalassa tammikuussa 2013.

 

Lisätietoja:

http://innolukio.fi/

Innolukion info kouluille (pdf)

Innolukio Facebookissa

Ari Ervasti
projektipäällikkö, Innolukio
mat/fys lehtori, Ylivieskan lukio
ari.ervasti@ylivieska.fi
044 429 443


Heli Vaara toimii suunnittelijana OuLUMA-keskuksessa. Hän on kasvatustieteilijä, jolla on myös luokanopettajan ja maantieteen aineenopettajan pätevyys.

Ei kommentteja artikkelille “Innolukion syksy 2012

Kirjoita kommentti