Kesä, opiskelu, työ ja hupi

17.9.2012 |

Kesä meni ja toka opiskeluviikko on lähtenyt käyntiin. Ajattelinkin palata taas blogien pariin ja pyhitettäköön tämä teksti kesän päivittelyyn ja muuhun tajunnanvirtaan.

Toukokuun loppupuolella viimeisen tentin jälkeen aloitin kesäni suuntaamalla kohti Helsinkiä. Vietin isäni luona muutaman päivän ja hyppäsin lentokoneeseen suuntanani Englanti. Tarkemmin ottaen vielä Birmingham. Oli mukavaa pitkästä aikaa päästä tapaamaan äitiäni ja perheemme koiraa. Matkani päätarkoitus oli hoitaa koiraamme sillä aikaa, kun äitini käväisi Suomessa.

Vähän ennen Juhannusta palasin Suomeen ja vietin juhannuksen mökkeilyn parissa. Noin yksi kuukausi oli lomaa – jonka aikana jouduin tosin opiskelemaan – ja sitten pitikin kompleksianalyysin kesätentti suorittaa. Läpi tuo meni, mutta kesäopiskelukaan ei jäänyt kuitenkaan vain tähän kurssiin.

Heinäkuun puolivälissä aloitin selailemaan kvanttimekaniikan prujua, sillä ajattelin kokeilla suorittaa elokuussa järjestettävän kvantin tehokurssin. Kyseinen kurssi on laajuudeltaan 10 opintopistettä ja sen sisäistäminen elokuun kolmeen ensimmäiseen viikkoon olisi ollut varsinainen haaste. Joka tapauksessa loppupeleissä onnistuin suorittamaan kurssin varsin hyvinkin arvosanoin. Oulun ExtremeRun tuli myös koettua, vaikka tapahtuma ei sinänsä ollut minulle uusi. Muutama vuosi sitten Vantaalla kävin Suomen ensimmäisessä ExtremeRunissa juoksemassa. Tällä kertaa kuitenkin pääsin reilun 15min parempaan aikaan vaikeammalla radalla. ExtremeRun on juoksutapahtuma, jossa tarkoituksena on juosta 15km:n matka, jonka varrelle on kasattu erilaisia isoja esteitä.

Kesäkurssit ovat mielestäni erinomainen idea tiedekunnilta ja toivoisin, että tätä kehitettäisiin jatkossakin. Fysiikan laitos on ollut erittäin mainio kesäkurssien järjestämisessä, mutta toivottavasti muutkin luonnontieteellisen tiedekunnan laitokset tulevat pikaisesti perässä. Ensi kesänä taidan kuitenkin itse joutua suorittamaan humanistiselta puolelta pedagogisia kesäopintoja.

Kesäni oli siis lyhykäisyydessään edellämainitun kaltainen. Nyt on kuitenkin edessä raskastakin raskaampi syyslukukausi. Tavoitteellisen 30:n opintopisteen sijasta pyrin suorittamaan yli 50, joka opiskelun ulkopuolisen työn ohella tuottaa varmasti haastetta. Kalenterissani on tällä hetkellä mm. yleistä suhteellisuusteoriaa, analyyttistä mekaniikkaa ja atomifysiikan kakkoskurssi.

Hallitustoimintakin on killallamme lähtenyt sujuvasti käyntiin ja oikeastaan tuotti itselleni hieman stressiä ensimmäisellä opiskeluviikolla. Sain nimittäin niskoilleni hieman kiireellisen homman hoidettavaksi. Jouduin kasaamaan kiltamme fuksilehtisen, koska toimihenkilömme, jonka homma tämä olisi, on armeijassa tällä hetkellä. Kaikki on kuitenkin nyt taas vaihteeksi mukavasti, mutta pahin on varmaan vasta edessä. Ensimmäinen tentti on tämän kuun viimeisellä viikolla.

Oli miten oli, niin tämä nyt oli tällainen päivittelyblogi, että täällä ollaan ja lisää tulee kunhan näitä muilta kiireiltä kerkiää. Seuraavassa blogissa palaankin taas perinteitteni mukaisesti pohtimaan syntyjä syviä.

Yksi kommentti artikkelille “Kesä, opiskelu, työ ja hupi

  1. Mielenkiintoista! Jatka samaan malliin, ja anna tulla näitä blogeja vähän tiuhempaan.

    Kati | maanantaina 15. lokakuuta klo 02:05 #

Kirjoita kommentti