Lukkari hukassa mutta onneksi opiskelin kesällä

10.9.2012 |

Moni muukin on täällä kirjoittanut lukujärjestysten puuttumisesta. Yliopisto on vaihtanut uuteen järjestelmään jossa on ollut ongelmia. Itsellä on se onni, että olen harjoittelussa monta kuukautta tälle syksyä niin teen vain rästikursseja ja tenttejä.

On ollut todella harmillista seurata vierestä, kun lukkareita ei tule tai jos tulee niin ne muuttuvat. Itse opiskelin kesällä muutaman kurssin.

Kävin kesällä molemmat mekaniikat ja aaltoliikkeen ja optiikan kurssin. Kurssit oli järjestetty niin, että niissä ei ollut luentoja, vaan vain ohjattuja laskuharjoituksia. Itse sain todella hyvin apuja kysymällä kurssin vetäjiltä. Kursseilla oli pakollisia tehtäviä, jotka piti palauttaa, että sai osallistua tenttiin. Kurssilla sai myös pisteitä tehtävistä tenttiin. Oli eritasoisia tehtäviä: Toisista sai vain pisteitä ja toisista plussapisteitä tenttiin. Teoriatehtävää varten oli annettu lista teoriakysymyksistä mistä yksi tuli sitten tenttiin. Uskon, että itse opin tuolla tyylillä paljon paremmin kuin mitä tavallisella kurssilla olisin oppinut. Laskuharjoituksia pystyi myös laskemaan itsenäisesti ja niitä voi vain käydä näyttämässä assistentille. Niitä pystyi myös lähettämään kurssin assistenteille jos oli sopinut heidän kanssaan erikseen asiasta. Mielestäni tämä oli hyvä tyyli järjestää kesällä kursseja ja näin näitä kursseja sai suoritettua paljon nopeammassa tahdissa kuin normaalisti.

Kesällä kannattaa mielestäni opiskella. Opiskelen itse joka kesä, jos vain suinkin olen Oulussa. Kurssit tuntuvat kesällä helpommilta ja opin enemmän. Yksi syy kesällä opiskeluun on, että valmistuu nopeammin. Opiskelijoita suositellaan käymään kursseja kesällä jos ei esim. saa kesätöitä. Omasta mielestäni kannattaa tosiaan olla motivaatio jostain syystä niitä käydä, sillä yleensä kesällä olisi paljon kivempi kuitenkin lojua rannalla ja ottaa aurinkoa kuin opiskella :) Kannattaa hankkia kavereita, jotka käyvät samoja kursseja kuin sinä.

Kesäopintoja järjestävät sekä tiedekunnat että kesäyliopisto. Molemmista löytyy tietoa yliopiston sivuilta: http://www.oulu.fi/yliopisto/kesaopinnot/ Meillä matematiikan laitoksella ilmoitettiin myös kesäyliopiston opinnoista oman laitoksen Ajankohtaista-sivulla. Suosittelen itse kesäopintoja.

Nyt pitäisi ruveta miettimään mitä opintoja ehdin tehdä tälle syksyä. Ainakin käyn muutaman matikan kurssin ja pari kurssia fysiikkaa. Myös fysiikan labroja pitäisi tehdä. En vain tykkää tehdä niitä työselostuksia, sillä ne ovat tosi hankalia mielestäni. Mut toivotaan, että keväällä lukkari toimii paremmin.

Ei kommentteja artikkelille “Lukkari hukassa mutta onneksi opiskelin kesällä

Kirjoita kommentti