Pelejä ja pulmia MatikkaPysäkillä

perjantaina 28. syyskuuta 2012 | | Ei kommentteja

MatikkaPysäkki-toiminta pyörähti käyntiin ensimmäistä kertaa syksyisenä keskiviikkoiltana 12.9.2012 Kansainvälisessä toimintakeskuksessa Villa Victorissa. Kerhonohjaajat jännittivät kerhoon osallistujien määrää, koska mitään ennakkoilmoittautumista ei ollut.

Lopulta hetken odottelun jälkeen MatikkaPysäkille saapui muutama lapsi ja huoltaja. Pienen alkujännityksen hiipuessa pelejä ja arvoituksia ratkaistiin yhdessä ohjaajien kanssa.

Peli-ilta sujui leppoisissa merkeissä, ja illan päätteeksi yhden esikoululaisen kotona oli juttua riittänyt hyvää mainetta niittäneestä Merirosvojen aarteenjakopelistä. Muutamalla viime kerralla osallistujia ei valitettavasti ole ollut kovin paljoa, joten lisää lapsia kaivattaisiin mukaan.

Kuva: Mika Murto

Hauskoja pelejä ja pulmia, mutta myös apua läksyihin

Toiminta pysäkillä on kerhomaista, vapaaehtoista, maksutonta sekä ohjattua. Lapset ja nuoret voivat tulla vapaamuotoisiin iltoihin pelaamaan pelejä, ratkaisemaan pulmia ja arvoituksia sekä kehittämään omia matemaattisia tietojaan ja taitojaan.

Osa peleistä on OuLUMA-keskuksen henkilökunnan sekä kerhonohjaajien, jotka ovat pääasiassa Oulun yliopiston opettajaopiskelijoita, suunnittelemia, mutta joukosta löytyy myös lapsille tuttuja lautapelejä.

Uusia pelejä sekä pulmia kokeillaan MatikkaPysäkillä, jonka jälkeen ne julkaistaan OuLUMA-portaalissa. Pelaamisen ohessa kerhonohjaajat voivat auttaa myös matemaattisten aineiden koulutehtävien ratkaisemisessa.

Kuva: Mika Murto

Mukaan voi tulla milloin tahansa!

MatikkaPysäkki on OuLUMA-keskuksen, Oulun yliopiston ja Kansainvälisen toimintakeskuksen Villa Victorin yhteistyössä järjestämää toimintaa, joka aloitettiin tänä syksynä ensimmäistä kertaa. MatikkaPysäkki järjestetään Villa Victorissa, Kirkkokatu 54:ssä, keskiviikkoiltaisin klo 17.30–19.30 joulukuun 12. päivään saakka.

MatikkaPysäkki on tarkoitettu pääasiassa 5–15-vuotiaille lapsille, mutta myös vanhemmat ovat tervetulleita mukaan. Osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista, ja mukaan voi liittyä milloin tahansa syksyn edetessä.

Tervetuloa MatikkaPysäkille!

Kuva: Mika Murto

 

Muutama maistiainen MatikkaPysäkin peleistä ja pulmista:

Merirosvojen aarteenjakopeli

Algebrakilpailu

T-kirjain

Satataulu-paketti

 

 

Lisätietoja MatikkaPysäkistä


Mika Murto opiskelee opettajaksi Oulun yliopistossa ja tekee opintoihinsa kuuluvaa teemaharjoitelua MatikkaPysäkillä.

Ei kommentteja artikkelille “Pelejä ja pulmia MatikkaPysäkillä

Kirjoita kommentti