Varaslähtö opiskeluun

20.9.2012 |

Vihdoin heinäkuussa oli postiluukku kolahtanut, kun poikkesin reissun päältä kotiin. Yliopiston kirje oli löytänyt tiensä oikeaan osoitteeseen ja päätti läväyttää silmille tonneittain uutta asiaa heti kun nurkasta varovasti paperipinoa avasi.

”Maksa jäsenmaksu, maksa toinen, ilmoittaudu tänne, aktivoi tämä, tarvitsetko asuntoa, haluatko bailata, kaipaatko liikuntaa…yksi asia jää mieleen: ’Tuletko elokuussa opiskelemaan?’”

Kun kirje oli kahlattu läpi, muutama irtonainen infolappunenkin levattu ja kaikki paperit survottu takasin kuoreensa, tutustuin tarkemmin mahdollisuuteen aloittaa elokuussa opinnot. Muutaman sekunnin miettimisajan jälkeen ynnäsin ajatukset yhteen ja päätin, että minähän lähden jo elokuussa opin tielle. Johdatus matemaattiseen päättelyyn oli homman nimi ja elokuussa pitäisi sali löytää. Ajattelin, että onneksi nyt on vasta heinäkuu, etsin sen salin sitten.. Muutaman kesätyöviikon ja pienen loman jälkeen löysin itseni loppujen lopuksi yllättävänkin helposti paikalle.

Kolme viikkoa mennä hurahti nopeasti kurssin parissa, monta uutta asiaa tuli eteen ja töitä sai tehdä välillä melkoisesti oppiakseen uudet asiat. Kuten odotettavissa oli, asia ja opetus oli melko teoreettista lukiopohjaiseen matematiikkaan verrattuna ja totuttelemista heti alkuun oli kohtalaisen paljon. Kun vielä tähän lisätään se, että kurssi tosiaan toteutettiin intensiivikurssina kolmella luennolla ja kolmella harjoitusryhmällä viikossa, oli tahti melko kova. Eli kiteytettynä kokonainen 5 opintopisteen yliopistokurssi kolmessa viikossa. Mutta haasteita on otettava vastaan ja hyvällä (lue: viikon paniikinomaisella) valmistautumisella tenttiin saattoikin luottavaisin mielin lähteä.

Edellisen kappaleen luettuasi mietit, että en tainnut tehdä elokuussa muuta kuin luin matematiikkaa tai panikoin. Onneksi töissäkin ehti käydä ja harrastustoimintaa ajaa eteenpäin. Laajassa mittakaavassa hieman vielä lapsenkengissä porskutteleva duomme Hrümusic päätti ottaa tavoitteekseen pukata toisen raidan pihalle sopivasti meikäläisen tenttikiireiden keskellä elokuun loppupuolella. Yhtyetoverini Henryn vielä järjestellessä omia asioitaan muuttokiireiden keskellä oli kappaleen miksaaminen ja viimeistely enemmän meikäläisen harteilla. Sujuvasti sompailinkin yliopiston, työhommien ja kodin studionurkkausta muistuttavan hökötyksen väliä parin viikon ajan ja kappale saatiin julkaistua aikataulussa. Muutama muukin kappaleraakile on odottamassa jatkotyöstöä ja lupaan raportoida tulevissa teksteissä miten tsipaleiden rungot ryömivät hiljalleen eteenpäin.

Syyskuu on puolessa välissä ja syksy voitaneen julistaa saapuneeksi. Allekirjoittanut kuittaa tällä erää, musiikki jatkaa tästä. Luentomonisteiden keskellä saatiin sorvattua siis jotain tällaista: http://soundcloud.com/hrumusic/bubbles-off-water

Palataan taas!

 

Ei kommentteja artikkelille “Varaslähtö opiskeluun

Kirjoita kommentti