Aika kiristää tahtiaan

31.10.2012 |

Ensimmäinen periodi alkaa olla lopuillaan, syksy and. On aika mietiskellä hieman, mitä uusi opiskeluympäristö ja syksy ovat tuoneet tullessaan ennen kuin käännetään lehteä talveen ja toiseen, vähän intensiivisempään opiskelujaksoon ennen lomaa ja mahdollista napapiirin partaukon vierailua.

Tuntuu, että aika menee koko ajan nopeampaa ja nopeampaa. Tekemistä on ollut sopivasti niin, että opiskelu tuntuu opiskelulta, mutta vapaatakin aikaa on riittänyt. Lieneekö syy siinä, että töitä tekee opiskelujen ohella, mutta hyvä puoli on ehdottomasti se, ettei yksinäisyyden tunnetta ole ollut. Se lienee monella se hiljainen pelko, kun omilleen muuttaa, että vaikka kotoa pois muuttamista olisi kaivannut, voi helposti iskeä kaiho takaisin vanhoille huudiloille. Varsinkin jos uusi osoite löytyy kokonaan pitäjänrajojen ulkopuolelta.

Jännä on ollut myös huomata, että perinteistä ”olen aivan hukassa” –tunnetta ei ole ollut yliopistolla liikkuessa myöskään. Mutta syy on varmaan siinä kurssissa, jonka jo elokuussa kävin, paikat tulivat melko tutuiksi pääpiirteittäin jo silloin, joten sen suuremmilta harhailuilta on välttynyt. Tietysti tilat ovat silloin tällöin hukassa, mutta näyttääpä niitä ohjeita vahtimestareilta itse kukin välillä kyselevän, hah.

Ja jos täällä tylsää tulee, on Oulu kyllä tekemistä ja menemistä ja tapahtumaa täynnä. Tuntuu, että kalenteria pitää katsoa melko huolella varsinkin kesällä, ettei mitään mene ohi mikä vähääkään voisi kiinnostaa. Ilmakitaran MM-skabat taisin missata menneenä kesänä kun olin jossain reissun päällä, mutta tilanne täytyy korjata seuraavana kesänä. Opiskelijan näkökulmasta ylivoimaisen parhaaksi jutuksi mitä tänä syksynä viimeistään on oivaltanut, on tämän kaupungin pyörätieverkosto. Joka paikkaan pääsee pyörällä ja kiitos tasaisen rannikkomaaston, polkeminen on kohtalaisen mukavaa puuhaa kun ainoat korkeuserot taitaa tulla lähinnä alikuluilla ja silloilla.

Ennen kuin periodi pääsee kuitenkaan vaihtumaan, on tenttiviikko otettava nöyrästi vastaan. Muutamien juttujen kohdalla kansiossa olevat muistiinpanot ja allekirjoittaneen ymmärrys eivät ole vielä oikein kohdanneet, mutta asia on toivottavasti korjattavissa. Joten sen suuremmin ihmettelemättä, eihän se auta kuin tarttua taas opiskelumateriaaliin ja ruveta selvittämään loppuja asioita itselle, jotta tentti menee hyvin.

Ei kommentteja artikkelille “Aika kiristää tahtiaan

Kirjoita kommentti