Atlaksen ensimmäinen excursio vuosiin!

29.10.2012 |

Jo pari vuotta sitten Atlas ry:n hallituksessa alettiin haaveilla omasta excursiosta. Sellaista ei ollut useampaan vuoteen järjestetty ja meinasipa se jäädä nytkin järjestämättä.

Excua sivuttiin aina välillä kokouksissa mutta se ei jotenkin ottanut kunnolla tuulta alleen.

Reilu vuosi sitten muutamasta hallituksen jäsenistä muodostettiin ”excu-työryhmä” jotta excun suunnittelu saataisiin vihdoin kunnolla liikkeelle. Työryhmään kuuluvat henkilöt alkoivat miettimään excun järjestämistä. Atlaksen entisen pj:n aloittaessa työt Kolarissa heräsi ajatus siitä, että Atlaksen excu voisi suuntautua Kolariin. Aloimme selvittelemään majoituspaikkoja ja niiden hintoja. Seuraavaksi suunnittelimme entisen pj:n kanssa alustavaa aikataulua ja excun sisältöä. Keväällä/alkukesästä 2012 sain varmistettua matkailun ja metsähallituksen esittelyn ja jo tätä ennen oli varmistunut että käymme uudella ja vanhalla kaivosalueella. Majoituspaikka ja bussi varattiin myös jo keväällä.

Atlas on suhteellisen pieni ainejärjestö ja meitä jännitti aika paljon se, onko exculle tarpeeksi tulijoita. Saimme kuitenkin excun hinnasta kohtuullisen maantieteen laitoksen avustuksen avulla. Lisäksi haimme exculle Oulun yliopiston ylioppilaskunnalta projektiavustusta ja myös saimme sitä. Huolemme excun mahdollisesta perumisesta vähäisen osallistujamäärän vuoksi oli kuitenkin aiheeton, sillä excu täyttyi ensimmäisenä ilmoittautumispäivänä :)

Kaunisvaaran kaivosalueella. (Kuva: Marja Manninen)

Kolari-excursiomme starttasi torstaina 18.10. Oulun yliopistolta ja ensimmäisenä suuntasimme Ruotsin puolelle Kaunisvaaran kaivokselle. Tämän jälkeen pidimme lounastauon Pajalassa ja sitten palasimme takaisin Suomeen ja vuorossa oli Ylläksen matkailuyhdistyksen esittely. Sen jälkeen kello olikin jo 17.00 ja siirryimme majoituspaikkaan Ylläsjärven puolelle kaupan kautta. Majoituspaikassa ei ollut kummempaa ohjelmaa vaan ihmiset saivat saunoa ja seurustella vapaasti. Perjantaina aamupäivällä meille esiteltiin Metsähallituksen toimintaa ja Northland Minesia ja sen suunnitelmia Hannukaisen vanhalle kaivosalueelle. Lisäksi tutustuimme näyttelyyn Luontokeskus Kellokkaassa. Tämän jälkeen kävimme tutustumassa Hannukaisen kaivosalueeseen. Noin klo 14.00 alkoi excun viimeinen vaihe eli Ouluun paluu. Matka sujui leppoisasti hyvässä seurassa excu-dvd:tä katsellen.

Excursio oli todella onnistunut eikä reissulla ollut mitään suurempia ongelmia. Toivon että varsinkin nuoremmat opiskelijat pitivät excursiosta ja pitävät huolen siitä, että tällaisia reissuja järjestetään myös tulevaisuudessa! :)

-Suvi

Hannukaisen vanhalla kaivosalueella. (Kuva: Mikko Kiuttu)

Ei kommentteja artikkelille “Atlaksen ensimmäinen excursio vuosiin!

Kirjoita kommentti