Reppureissaajan matkassa

16.10.2012 |

Pitemmittä puheitta. Tulin eilen illalla viikonlopun mittaiselta Kuusamon visiitiltä, joten tämänkertaisen tekstin aihe olkoon osuvasti opiskelijan ajoittainen reppureissuelämä.

Huomasin ensimmäisestä kappaleesta toiseen päästyäni, että johdan heti hienosti harhaan tekstin alussa, tosin lähinnä itseni, mutta kyllähän reppureissaaminen onnistuu ja tulee muillekin vastaan kuin opiskelijoille. Muualla työssäkäyvät tai paljon työnsä puolesta muuten reissaavat tulevat ensimmäisenä mieleen, jos asiaa vähän aikaa funtsii. Paitsi itselläni ei tule enää niin paljon reissattua tai sitten siihen on tottunut, mutta viime talveen verrattuna taidan olla nyt vähemmän reissussa. Nimittäin silloin tuntui, että olin jatkuvasti jossain lähipitäjässä tai vähän kauempana muualla menossa, mutta toisaalta välillä on hyväksikin ottaa useammin etäisyyttä tuttuihin maisemiin. Ja tulipahan samalla hankittua silloin rutiinia, ei tarvitse enää kovin pitkää listaa, että onkohan kaikki tärkeät ja vähemmän tärkeät tavarat nyt varmasti mukana..

Menneenä viikonloppuna käväisin siis rakkaalla kotiseudulla, joka ei unohdu koskaan, vaikka kuinka tykkäisi muualla asumisesta ja tänne Ouluun olisi elämänsä siirtänyt. Joka kerta on yhtä hienoa pyörähtää mutka vanhempien sekä isovanhempien luona ja vaihtaa kuulumiset niiden kavereiden kanssa, jotka Kuusamossa majaansa pitelevät. Opiskeluhommien työstön (voihan niitä työstää kyllä reissussakin), kotihommien teon ja töissä käymisen takia reissaaminen on nyt mennyt suurin piirtein kerran kuukaudessa tahtiin, mutta ilo Koillismaan jutuista pitää yrittää ottaa irti silloin kun sielläpäin viilettää. Parhautta kotikonnuilla käydessä on mm. mökkisauna, mökillä luonnon antimista tehty kalaruoka, muuten vaan luonnon helmassa hengailu ja kiireetön oleskelu. Tällä reissulla ei ehtinyt valitettavasti nuotion ääreen, sillä ulkona oli kohtalaisen kolea keli ja opiskelukamppeet oli mökillä matkassa, joten loppuaika järvimaisemissa lauantaina meni harjoitustehtävien parissa. Nuotiolla istumisvaje pitää paikata ehdottomasti seuraavalla mökkireissulla.

Ensimmäinen varsinainen opiskeluperiodi alkaa kääntyä ehtoopuolelle, joten enää kaksi viikkoa ja ensimmäistä tenttiä pukkaa. Periaatteessa olen kaikki asiat ymmärtänyt, mutta koska asiaa tulee melko hyvät määrät per kurssi, niin kunnollinen kertaaminen ennen tenttiä on paikallaan. Itselleni passaa paremmin rauhallinen ja päivien lukumäärässä mitattuna hitaampi tahti, kuin kahtena viimeisenä iltana tapahtuva tiukka ja nopea kertaaminen. Lukemisella tosin ei ole vielä mikään kiire, mutta viikon päästä voisi jo ruveta miettimään mitä kaikkea on tullutkaan käsiteltyä. Palailen ensi viikolla tenttijuttujen pariin, stay tuned!

Ei kommentteja artikkelille “Reppureissaajan matkassa

Kirjoita kommentti