Energia-aiheinen roolipeli

keskiviikkona 21. marraskuuta 2012 |

Avainsanat: energiantuotanto, uusiutumattomat enegianlähteet, uusiutuvat energialähteet, ympäristövaikutus

Kuva: Heli Vaara

Luokkataso

9. lk ja lukio

Kuvaus

Eräässä pienessä pohjoissuomalaisessa kunnassa on energiankulutus kasvamassa nopeasti. Kunnan energiantuotantokapasiteetti ei riitä kattamaan kasvavaa kysyntää, joten energiantuotannon lisäämiselle on kova paine. Asiasta järjestetään keskustelutilaisuus eri tahojen kanssa. Mikä on keskustelun lopputulos, päädytäänkö kunnassa kenties rakentamaan uusi turvevoimala vai satsataanko kalliiseen, mutta saastuttamattomaan tuulivoimaan?

Roolipeli perehdyttää oppilaat mielenkiintoisella ja innostavalla tavalla eri energiantuotantotapoihin, niiden etuihin ja haittoihin, energia-aiheiseen päätöksentekoon sekä suurten energiantuotantohankkeiden yhteiskunnallisiin- ja ympäristövaikutuksiin. Roolipeli harjoittaa myös oppilaan  mielipiteen ilmaisua ja keskustelutilanteessa toimimista.

  1. Energia-aiheinen roolipeli

Ei kommentteja artikkelille “Energia-aiheinen roolipeli

Kirjoita kommentti