Tutustu uusiin vaihtoehtoihin Abipäivillä!

perjantaina 9. marraskuuta 2012 | | Ei kommentteja

Oulun yliopistolla vietetään Abipäiviä 14.–15.11. Opiskelijoille suunnattuun kaksipäiväiseen tapahtumaan osallistuvat kaikki yliopiston tiedekunnat ja laitokset, eivätkä joukosta puutu luonnontieteet ja tekniikkakaan.

Esittelypisteet sijoittuvat yliopiston keskusaulaan ja pääväylän varrelle.  Perinteiseen tapaan yliopisto-opiskelijat kertovat kokemuksistaan akateemisessa maailmassa ja valitsemansa pääaineen parissa.

Useimmat Abipäivien vieraat osaavat kuvitella, mitä on opiskelu maantieteen tai biologian laitoksella. Abipäivillä heillä on kuitenkin mahdollisuus tutustua myös uusiin ja erilaisiin mahdollisuuksiin. Mitä on esimerkiksi biokemia? Entä mitä eroa on tietojenkäsittelytieteillä ja tietoliikennetekniikalla?

Tiedon lisäksi monilla osastoilla tarjoillaan Abipäivien aikana arvontoja, joissa iPadin voittaminen on hyvinkin mahdollista. Kilpailu niistä on kuitenkin kova. Abipäiville osallistuu kahden päivän aikana lähes 4 500 lukiolaista sekä yli 140 opinto-ohjaajaa ja opettajaa.

Matematiikalla on muuten tänä vuonna näkyvä rooli koko kahden päivän ajan – tapahtuman ilme rakentuu Parhaita lukuja –teeman ympärille. Lukiolaiset ja opettajat voivat bongailla yliopistolla tunnuslukuja, jotka kertovat muun muassa yliopiston monipuolisuudesta.

Yliopisto innostaa ja kannustaa kekseliäisyyteen

Teknologian ja innovaatioiden viehätykseen voi uppoutua Innolukion esittelypisteessä, joka sijaitsee Abipäivien sisäänkäynnin läheisyydessä, tiedekirjasto Telluksen kupeessa.

Innolukio on ideakilpailun ja erilaisten viikkotehtävien muodostama oppimisympäristö internetissä. Sen avulla halutaan innostaa lukiolaisia keksimään uusia ideoita.

Oulun yliopisto on ollut mukana Innolukion toiminnassa sen alusta lähtien, sillä yliopisto haluaa kannustaa nuoria kekseliääseen ja innovatiiviseen ajatteluun. Oulun yliopisto haastaa lukiolaiset uusien ajatusten ja ideoiden äärelle antamiensa ideointitehtävien avulla. Ne löytyvät Innolukion kotisivuilta. Vastausaikaa tehtäviin on 14.12. saakka. Parhaat vastaukset palkitaan tammikuussa.

Lisäksi Abipäivillä Oulun yliopisto esittelee uuden ideakilpailutehtävän. Se julkistetaan tapahtuman ensimmäisenä päivänä. Tehtävästä ei tässä sen enempää, mutta Abipäiville osallistuminen kannattaa – se auttaa luomaan ratkaisun tehtävään!

Ideakilpailutehtävän rinnalle Abipäiville tuodaan myös Oulun yliopiston viikkotehtävä. Siihen voi tutustua ennalta jo maanantaista 12.11. alkaen Innolukion sivuilla.

Tehtävien ratkaisuun saa Abipäiviltä myös apua, sillä Innolukion idean isä Ari Ervasti saapuu myös paikalle. Hänen kanssaan kannattaakin pallotella ideoita, ja Arilta voi kysellä myös käytännön neuvoja kilpailuihin vastaamisesta.

Tervetuloa siis Abipäiville tutustumaan luonnontieteisiin, tekniikkaan ja Innolukioon!


Tiina Haapalainen toimii projektisuunnittelijana Oulun LUMA-keskuksessa.

Ei kommentteja artikkelille “Tutustu uusiin vaihtoehtoihin Abipäivillä!

Kirjoita kommentti