Polar Heroes -seikkailupeli motivoi oppimaan

tiistaina 4. joulukuuta 2012 | | Yksi kommentti

Pelit mielletään yleensä pelkäksi viihteeksi, mutta Fantastec Oy valjastaa pelit lasten oppimisen välineeksi. Yritys haluaa tehdä oppimisen vallankumouksen yhdistämällä Suomen huippuluokan koulutus- ja pelialan osaamisen. Molemmille on kova kysyntä maailmalla.

Polar Heroes on 5–9-vuotiaille lapsille tehty online-pelimaailma, joka yhdistää hauskat seikkailut opetuksellisiin sisältöihin. Pelimaailma viihdyttää lasta samalla kun se opettaa erilaisia taitoja pelin keinoin; peli motivoi lapsia oppimaan hauskojen seikkailujen, supervoimien, lemmikkien ja vekkuleiden vekottimien avulla.

Vastaisku hömppämedialle

Polar Heroes sai alkunsa, kun opettaja Juha Väisänen näki 4-vuotiaan kummityttönsä Ellan pelaavan räiskintäpeliä internetissä. Hän sai kimmokkeen tutkia tarkemmin lasten online-pelien tarjontaa, eikö lapselle löytyisi hyödyllisempää ajanvietettä. Ei löytynyt. Tyypillisesti lasten nettipelit ovat väkivaltaisia, passivoivia, tai silkkaa viihteellistä hömppää.

– Useiden tutkimusten mukaan lapset oppivat parhaiten leikkimisen ja pelien keinoin. Koska markkinoilla ei juurikaan ollut hauskoja lasten oppimista edistäviä pelejä, me ryhdyimme tekemään sellaista, Väisänen kertoo Fantastecin synnystä. Sloganimme oli ”Vastaisku hömppämedialle.”

Lapset opettavat sankareitaan – ja samalla itseään

Juha Väisänen kutsuu Polar Heroes -pelimaailmaa virtuaaliseksi leikkipuistoksi, jossa teemat ovat pitkälti koulusta ja päiväkodista tuttuja. Lapset ovat supersankareita, joiden tehtävänä on kehittää sankarihahmojaan. Koska sankarien pitää kehittyä menestyäkseen ja saadakseen uusia supervoimia ja laitteita, lapset opettavat pelihahmoilleen mm. matematiikkaa, yleistietoa, musiikkia, lukutaitoa ja sosiaalisia taitoja. Samalla lapsi oppii itsekin.

Pelimaailma sisältää useita virtuaalisia pelikyliä ja kymmeniä opettavia pelejä. Se on kuin Disneyn huippusuosittu Club Penguin, mutta opettavaisena versiona. Pelimaailmaan sisältyvän mittariston ja palautejärjestelmän avulla vanhemmille ja opettajille voidaan välittää tietoa lapsen oppimisesta.

– Vanhemmat arvostavat pelin helppoa saatavuutta ja lasta kehittäviä sisältöjä. Peli siis tukee hyvää vanhemmuutta, Juha Väisänen toteaa.

Polar Heroes toimii suoraan internet-selaimessa, ja myöhemmin yksittäisiä pelejä tulee saataville myös mobiililaitteisiin.

Pelimaailma on saatavilla suomen- ja englanninkielisenä internetistä osoitteesta http://www.polarheroes.com/.

Lisätietoja: Fantastec Oy, toimitusjohtaja Juha Väisänen +358 41 4355788; juha.vaisanen ät fantastec.fi

 


Fantastec Oy on oululainen opetuspelejä kehittävä yritys.

Yksi kommentti artikkelille “Polar Heroes -seikkailupeli motivoi oppimaan

  1. Näyttää hyvältä. Tällaiseen koulutusvientiin Suomen pitäisi panostaa.

    Jaakko Kuusisto | torstaina 6. joulukuuta klo 16:03 #

Kirjoita kommentti