Harjoittelu ohi, loma meni ja pedagogiset jatkuu

10.1.2013 |

Minulta loppui nyt sitten 31.12. harjoittelu Oulun kaupungilla. Siitä jäi kyllä todella kivat muistot ja tietty työkavereita tulee ikävä. Opin paljon uusia asioita ja sain hyvää kokemusta tulevaisuutta varten.

Nyt voi sitten oikeasti täysillä keskittyä pedagogisiin opintoihin norssilla eli normaalikoululla. Sitten vain piti kirjoittaa harjoitteluraportti. Se oli helppo kirjoittaa sillä siihen oli valmiit kysymykset. Minulle annettiin seuraavat kysymykset:

-Harjoittelijan henkilö- ja yhteystiedot.

– Työnantaja sekä harjoittelun ajankohta. Jos työsuhde on ollut osa-aikainen, myös selvitys viikottaisesta työajasta tai kokonaistuntimäärästä.

– Yleiskuvaus yksiköstä/osastosta, jossa työskentelit esim. organisaatiokaavion muodossa. Halutessasi voit kuvailla työnantajaasi laajemminkin.

– Miten tuloosi oli harjoittelupaikassa valmistauduttu? Oliko esim. työtila, tietokone yms. valmiina?

– Miten sinut otettiin työpaikalla vastaan ja kuinka perehdyttäminen työtehtäviin tapahtui? Saitko mielestäsi riittävästi opastusta työtehtäviisi harjoittelun alussa?

– Pääasialliset työtehtäväsi, muut tehtäväsi, työtavat? Vastasiko työtehtäväsi sijoitussopimukseen kirjattuja? Saitko ongelmatilanteissa riittävästi neuvoja harjoittelun ohjaajiltasi vai pitikö neuvoja kysellä muualtakin (mistä)? Olivatko harjoittelun ohjaajaasi lomalla harjoittelusi aikana ja aiheuttiko se ongelmia töihisi?

– Jos jouduit laatimaan työssäsi jonkin selvityksen, raportin tms., liitä se harjoitteluraportin liitteeksi (ei salaisia raportteja!).

– Oma arviosi harjoittelun onnistumisesta. Miten selvisit annetuista tehtävistä? Mitä opit harjoittelun aikana?

– Arviosi opintojen ja harjoittelun yhteensopivuudesta. Oliko suorittamistasi yliopisto-opinnoista (ja mistä niistä erityisesti) hyötyä työtehtävissäsi? Toisaalta, oliko harjoittelu hyödyllinen tulevia opintojasi ja/tai tulevaa työuraasi ajatellen? Vahvistiko harjoittelu käsitystäsi, että olet oikealla alalla vai tulitko toisiin ajatuksiin? Saitko mahdollisesti lisäpestin ko. paikkaan? Puuttuuko matemaattisten tieteiden koulutusohjelman opinnoista jotakin sellaista oleellista, jota olisit tarvinnut työssäsi?

– Lyhyt arviosi työnantajasta. Miten hyvin kyseinen työpaikka soveltuu matemaattisten tieteiden koulutusohjelman opiskelijan harjoittelupaikaksi?

Raportin teko jäi sitten joululomaksi. Sain sen tehtyä joululomalla ja sitten vain lomailin. Maisterivaiheen pedagogiset opinnot, Syventävä harjoittelu 1, alkoivat jo joulukuun alussa. Niitä on aina yhtä jännittävä aloittaa, koska mitään aikatauluja ei saa tietää kuin vasta samana jos peräti edellisenä päivänä. Meillä alkaa Syventävä harjoittelu 2 31.1. ja vasta sitten saamme tietää mitä kurssia pidämme ja kenen kanssa. Saamme myös sitten vissiin vasta tietää kuka on meidän ohjaaja. Vähän pelottaa, että kauanko on aikaa suunnitella kurssia ja onko se vaikea itselle. Sillä joidenkin kurssien osalta joudun ainakin itse tekemään paljon enemmän töitä kuin toisten. Nyt jännittämään tulevia tunteja ja sitä minkä kurssin saan opetettavaksi Syventävä harjoittelu 2:ssa!

Ei kommentteja artikkelille “Harjoittelu ohi, loma meni ja pedagogiset jatkuu

Kirjoita kommentti