Pesti-päivässä kohtaavat opiskelijat ja työnantajat

tiistaina 15. tammikuuta 2013 | | Ei kommentteja

Vuosittainen Pesti-päivä valtaa Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksen taas 16.1.2013 klo 9–16. Pesti-päivä on kaikille avoin ja ilmainen tapahtuma, joka kokoaa vuosittain yhteen opiskelijat ja työnantajat.

 

Opiskelijat tapaavat työnantajia

Opiskelijoille Pesti-päivä tarjoaa harvinaisen ja erinomaisen mahdollisuuden keskustella työnantajien kanssa päättötyö-, harjoittelu- ja kesätyöpaikoista. Osaajia etsitään myös vakituisiin työsuhteisiin. Pesti-päivä onkin opiskelijoille loistava tilaisuus tavata useita kymmeniä työnantajia ja rekrytoinnin asiantuntijoita yhdessä paikassa saman päivän aikana!

Opiskelijat voivat valmentautua työnhakuun jo etukäteen tutustumalla osallistuvien työnantajien toimintaan Pesti-lehden sekä Pesti-yritystietokannan avulla. Opiskelijat voivat osoittaa kiinnostuksensa ja vuorovaikutustaitonsa yritysten osastoilla ja hakea työnantajien rekrytointi-ilmoitusten perusteella kesätyöpaikkaa, DI-työtä, osa-aikaista tai vakituista työtä. Tapahtumassa voi myös satsata urasuunnitteluun ja kerätä tulevaisuuden varalle hyödyllistä tietoa yritysten rekrytointiperiaatteista sekä tutustua avainhenkilöihin.

Kuva: Tommi Portti

 

Työnantajat tapaavat tuoreita osaajia

Työnantajille  Pesti-päivä tarjoaa mahdollisuuden tavata kampuksella yliopiston kaikkien alojen opiskelijoita ja löytää tuoreita osaajia. Samalla työnantajilla on mahdollisuus tavata potentiaalisia uusia työntekijöitä ja kertoa kiinnostuneille yrityksen toiminnasta ja tulevista rekrytointitarpeista. Lisäksi Pesti-päivä tarjoaa 24 vuoden kokemuksella hyvät puitteet työnantajamielikuvan rakentamiseen ja tunnettuuden lisäämiseen.

Pesti-päivään osallistuvat työnantajat esittäytyvät myös Pesti-lehdessä ja Pestin yritystietokannassa, joka on opiskelijoiden käytettävissä työnhaun tukena myös tapahtuman jälkeen koko kevään ajan tapahtuman verkkosivuilla. Työnantajat voivat myös varata yritykselleen esittelyajan messualueella sijaitsevasta luentosalista sekä saavat mahdollisuuden haastatella hakijoita Pesti-päivässä.

Kuva: Tommi Portti

 

Mukana myös kansainvälisiä mahdollisuuksia

Pesti-päivässä ovat mukana myös Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston EURES-palvelut, jotka tarjoavat tietoa kansainvälisistä työmahdollisuuksista. EURES-palveluiden osastolla on tänä vuonna mukana EURES-neuvojia Norjasta, Ruotsista ja Saksasta.

Tavattavissa on myös työnantajia Norjasta. Tarjolla on tietoa mm. ICT, elektroniikka-, rakennus- ja automaatiotekniikan työpaikoista Norjassa, ohjelmisto- ja laitesuunnittelu-, mekaniikka-, elektroniikka-, ilmailu- ja avaruustekniikan sekä rakennustekniikan tehtävistä Saksassa sekä IT-, ICT- ja kaivosalan työpaikoista Ruotsissa. Lisäksi osastolla on tietoa erilaisista kesätyömahdollisuuksista Suomessa ja ulkomailla.

 

Kuva: Tommi Portti

 

Pesti-päivän järjestävät vuosittain Oulun yliopiston teknillinen tiedekunta, Teekkarilupi Oy sekä tiedekunnan opiskelijat. Messualue on Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksella.

Lisätietoja Pesti-päivästä tapahtuman verkkosivuilta osoitteesta: http://www.pestipaivat.fi/.

 


Heli Vaara toimii suunnittelijana OuLUMA-keskuksessa. Hän on kasvatustieteilijä, jolla on myös luokanopettajan ja maantieteen aineenopettajan pätevyys.

Ei kommentteja artikkelille “Pesti-päivässä kohtaavat opiskelijat ja työnantajat

Kirjoita kommentti