Kilpailumatematiikan opas

torstaina 7. helmikuuta 2013 |

Avainsanat: harrastuneisuus, matematiikka

Suomen matemaattisen yhdistyksen Valmennusjaoston julkaisemassa 108-sivuisessa Kilpailumatematiikan oppaassa esitellään tiiviisti mutta melko kattavasti niitä matematiikan alueita, joilta erilaisten matematiikan koululaiskilpailujen tehtävät yleensä valitaan.

Nämä alueet, algebra, geometria, lukuteoria ja kombinatoriikka eivät ole erityisen vahvasti esillä peruskoulun ja lukion matematiikanopetuksessa, ei myöskään täsmällinen matemaattinen todistaminen. Ainakin erilaisiin kansainvälisiin matematiikkakilpailuihin osallistujan olisi tutustuttava melko laajaan nykyisen koulumatematiikan ulkopuolelle jäävään matematiikan kenttään. Kilpailumatematiikan opas antaa ensimmäisen kerran mahdollisuuden aloittaa tämä tutustuminen suomen kielellä.

  1. Kilpailumatematiikan opas (pdf)

 


Ei kommentteja artikkelille “Kilpailumatematiikan opas

Kirjoita kommentti