Uuteen vuoteen

7.2.2013 |

Rakas blogini, olen pahoillani, että viime jakso ja työmäärä kaamoksen keskellä vei minut kauas sinusta tenttimateriaalin ja töiden ääreen. Tänä vuonna lupaan olla taas ahkerampi.

Vuosi on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin, nyt on jo helmikuun alku ja ensimmäiset kolme viikkoa opiskelujen parissa on mennyt ihan hujauksessa. Paitsi, että tarkistin kalenterista uudestaan ja totesin, että neljä viikkoa tässä onkin jo opiskeltu. Toukokuulle asti ahkeraa opiskelua ja kesä luultavasti jotain aivan muuta, syksyllä taas seuraavia kursseja tulille ja usvaa putkeen. Kuulostaa jopa suunnitelmalta, that’s all we got.

Vuotta on eletty kuukausi ja erilaiset instanssit ja tahot ryhtyvät yleensä jo edellisen vuoden puolella arvailemaan mikä on tänä vuonna se kuumin juttu: mikä on in ja mikä taas häviää mielestä, painuu unholaan ja katoaa keskusteluista. Itselleni juttu, jonka ”löysin” viime vuoden puolella ja joka on pikkuhiljaa lyömässä itseään läpi myös Suomessa, on Twitter. Pääpiirteittäin asiasta tietämättömille; 140 merkin viesteihin perustuva mikroblogipalvelu, kaikki viestittelyt ja keskustelunpätkät ovat julkisia ja seurata voi eri henkilöitä ja eri aiheita, mitä kukin itse haluaa.

Esimerkiksi erilaisten vuosittain tulevien tv-gaalojen tai yksittäisten paljon katsojia keräävien tapahtumien seuraamiseen tulee aivan uusi ulottuvuus, kun seuraa netin puolella reaaliajassa käytävää keskustelua. Esimerkiksi linnan juhlat ja taannoinen Kultainen Venla –gaala muuttui paljon viihdyttävämmäksi, kun kehut ja sanansäilät lensivät netissä ja niitä saattoi reaaliajassa seurata vaikka puhelimen tai läppärin ruudulta. OYY meillä käyttää jo Twitteriä jonkin verran tiedottamiseen, mutta odotan ainakin itse mitä ulottuvuuksia siitä vielä löytyy eri henkilöiden ja yritysten toimesta Suomessa, ulkomailla ollaan jo aiemmin opittu käyttämään sosiaalista mediaa tehokkaammin hyväksi. Kyllähän ystävämme ”lärvikirja” eli Facebook on meillä tuttu, mutta muut odottelevat vielä lopullista läpimurtoa.

Tämmösillä eväillä kassellaan mitä 11 kuukautta tuovat tullessaan. Musajuttujen puolella myös allekirjoittaneen duo Hrümusic tulee julkaisemaan muutaman tsipaleen verran materiaalia interwebin syövereissä. Linkkiä tulloo sitte tänne näin, saapi tsekkailla. Musatyyli tulee olemaan jotain hiphopin, hevivaikutteiden, elektron ja 80-90 –luvun meininkien välissä.

Allekirjoittanut on joskus Facebookin puolella julkaissut top3 –listoja kaikenlaisista tärkeistä ja vähemmän tärkeistä jutuista ja joku kaipailikin jo niiden perään. Sarkasmia oli äänessä kuultavissa tuolloin, siispä top3 tekee täällä paluun yleisön edustajan pyynnöstä (huolimatta) ;)

Top3 5.2.2013:

1. Ulkolätkä, NHL ja Kärpät (Urheilut & penkkiurheilut)

2. J. Karjalaisen ja Anssi Kelan alkuvuodesta julkaistut singlet (vanhat konkarit)

3. Jannika B – Kaikki rohkeus (hyvät levyt)

 

Ei kommentteja artikkelille “Uuteen vuoteen

Kirjoita kommentti