Hei kaikki!

1.3.2013 |

Olen Joonas Uusitalo, 20-vuotias fuksi matemaattisten tieteiden laitokselta. Tarkoituksenani on suuntautua tilastotieteisiin eli siis valmistua tilastotieteilijäksi.

Luen samalla myös pitkän sivuaineen (60 op) psykologiasta. Joku päivä myöhemmin aion hakea opiskelemaan maisteriopinnot psykologiasta jossain toisessa yliopistossa ja valmistua siten maisteriksi sekä tilastotieteissä että psykologiassa. Alempana on kaavio, joka saattaa helpottaa ymmärtämistä.

Kiinnostukseni juuri tilastotieteisiin ja psykologiaan on aina ollu vähän arvoitus. Olen ollut elämäni aikana kiinnostunut melkoisen monesta eri ammatista. On ollut laboranttia, opettajaa, kauppiasta, farmaseuttia, pappia, kemistiä, sosionomia, kielitieteilijää, filologia, kokkia, filosofia, diakonia… ja tässä vasta niitä, mitä olen vakavasti joskus miettinyt.

Ihmisten käyttäytyminen ja mielenterveys on kiinnostanut minua varsinkin lukiossa ja sen jälkeen. Matematiikassa olen aina ollut hyvä ja sen sovellukset oikeaan elämään kiinnostavat minua. Tilastoissa ja todennäköisyyksissä minua miellyttää taas se, miten ne toimivat tulevaisuuden ennustamisen välineenä. Ehkä tässä on taustalla jokin outo pelko sitä kohtaan, kun maailma on niin kaoottinen. Tilastotieteissä pyritään etsimään yhteyksiä ja lainalaisuuksia näennäisesti satunnaisille ilmiöille.

Mitä sitten tällainen psykologi-tilastotieteilijä tekee “isona”? Se onkin hyvä kysymys enkä ole ihan varma omista tulevaisuudensuunnitelmista itsekään :D Psykologian maisterin opintojen jälkeen minulla on mahdollisuus hakea laillistetun psykologin pätevyyttä ja sen jälkeen siis toimia psykologina koulussa, terveyskeskuksessa, yrityksissä tai vaikka poliisilla (poliisipsykologeja on olemassa, mutta niitä on noin yhtä paljon kuin Suomen euroviisuvoittoja). Toisaalta tilastotiede antaa loistavat valmiudet tutkimukseen ja haluaisinkin mahdollisesti olla mukana tutkimuksessa ja varsinkin (psykologian) tutkimuksessa käytettävien menetelmien kehittelyssä. Myös opettajan työtä olen miettinyt.

Harrastuksiini kuuluu myös olennaisena osana tietokoneet, videopelit ja melkein kaikki muukin, mikä vain toimii sähköllä. Näihinkin liittyen saatan jotain kirjoittaa (miten olisi vaikka 10 hyödyllisintä älypuhelinsovellusta opiskelijalle? :D). Kuitenkin koska blogia julkaistaan yliopiston sivustolla, yritän (ja ainakin toivottavasti onnistun) pitää tuottamani sisällön liitettynä opiskeluun ja opiskelijan elämään. Siksi en myös aina pysty toteuttamaan toiveita tekstien aiheista, mutta saa niitäkin lähettää!

Kirjoittajana en ole ainakaan vielä mitenkään erityisen kunnostautunut, mutta koko ajan otan itselleni uusia kirjoitustehtäviä ja siksi haluaisin mahdollisimman paljon palautetta liittyen kirjoitustyyliini, kielenkäyttööni ja oikeastaan kaikkeen muuhunkin, mihin haluatte sananne sanoa. Myös aiheita tuleviin teksteihin saa kyllä ehdottaa, ja toteutan niitä aina mahdollisuuksien mukaan. Kommentteja voi laittaa tähän tai lähettää sähköpostilla (jean.tula(at)gmail.com).

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin,

Joonas

 

Ei kommentteja artikkelille “Hei kaikki!

Kirjoita kommentti