Blogi matematiikan ylioppilastutkinnon kehittämisestä

perjantaina 14. kesäkuuta 2013 | | Ei kommentteja

Ylioppilastutkinto ja sen uudistaminen herättävät opettajien, opiskelijoiden ja monien muidenkin keskuudessa paljon keskustelua. Nyt ylioppilastutkinnon uudistaminen on taas ajankohtaista ja onpa aikataulukin tulevalle uudistukselle olemassa.

Tulevassa uudistuksessa ylioppilaskokeesta tulee sähköinen. On päätetty, että ensimmäiset sähköiset kokeet otetaan käyttöön vuoden 2016 syksyn kirjoituksissa. Matematiikka on vuorossa viimeisenä. Vuoden 2019 kevään kirjoituksissa matematiikan ylioppilaskoe on ensimmäistä kertaa sähköinen. Tarkemmin ylioppilastutkinnon sähköistämisprojektiin Digabiin voi tutustua osoitteessa http://digabi.fi.

Nyt on siis aika esittää mielipiteensä, näkemyksensä ja vaikuttaa ylioppilaskokeen tulevaisuuteen!

Erinomainen mahdollisuus keskustelulle ja mielipiteiden esittämiselle

Peter Hästön blogi tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet keskustelulle matematiikan ylioppilastutkinnon kehittämisestä, onhan Peter Ylioppilastutkintolautakunnan YTL:n varsinainen jäsen ja matematiikan kokeen kehittämis- ja seurantaryhmän puheenjohtaja sekä Oulun yliopiston matematiikan opettajankoulutuksen professori, matematiikan ja matematiikan ainedidaktiikan tutkija.

Blogissaan Peter kuitenkin esittää omia näkemyksiään ylioppilastutkinnosta: tavoitteena on lisätä keskustelua opettajien ja sensoreiden välillä ja jokainen saa hyödyntää keskustelua miten haluaa. Viralliset tiedotteet kulkevat omia kanaviaan mm. yllä mainitun digabi.fi sivuston kautta.

Tässä blogissa käydyllä keskustelulla on erinomaiset mahdollisuudet tulla huomioiduksi YTL:n kehittäessä matematiikan ylioppilastutkintoa. Peter toivottaakin kaikki asiasta kiinnostuneet keskustelemaan ja esittämään näkemyksiään blogiinsa!

Blogi on osoitteessa http://phasto.wordpress.com/.

 


Heli Vaara toimii suunnittelijana OuLUMA-keskuksessa. Hän on kasvatustieteilijä, jolla on myös luokanopettajan ja maantieteen aineenopettajan pätevyys.

Ei kommentteja artikkelille “Blogi matematiikan ylioppilastutkinnon kehittämisestä

Kirjoita kommentti