Derivaattafunktioiden tunnistusta

perjantaina 5. heinäkuuta 2013 |

Avainsanat: derivaattafunktio

Luokkataso:

Lukio, MAA8

Välineet:

Kynä ja paperi

Kuvaus:

Artikkeli sisältää derivaattafunktioiden tunnistukseen liittyvää tehtäviä. Koordinaatistoon on piirretty yhteensä seitsemän eri funktion kuvaajat sekä niiden derivaattafunktioiden kuvaajat. Osa derivaattafunktioista on kuitenkin virheellisiä. Lukijaa pyydetään etsimään virheelliset derivaattafunktiot.

Tehtävät ovat epätyypillisiä lukiotehtäviä. Ne ovat tarkoitettu lyhyiksi pohdintatehtäviksi pienissä ryhmissä tai koko luokan kanssa. Tehtäviä tehdessä oppilaita olisi hyvä rohkaista keskustelemaan ongelmasta ääneen sekä perustelemaan vastauksensa.

  1. Linkki tehtävään -PDF

 


Ei kommentteja artikkelille “Derivaattafunktioiden tunnistusta

Kirjoita kommentti