Onko funktio jatkuva määrittelyjoukossaan? Mitä voidaan sanoa jatkuvuudesta määrittelyjoukon ulkopuolella?

perjantaina 5. heinäkuuta 2013 |

Avainsanat: jatkuvuus

Luokkataso:

Lukio, MAA7

Välineet:

Kynä ja paperi

Kuvaus:

Artikkeli sisältää kolme jatkuvuuteen liittyvää tehtävää. Kahdessa ensimmäisessä tehtävässä pyydetään pohtimaan annetun funktion jatkuvuutta: Voiko funktio olla jatkuva, vaikka se ei ole piirrettynä yhtenäinen käyrä? Kolmannessa tehtävässä pyydetään konstruoimaan tietyt ehdot täyttävä funktio.

Tehtävät ovat tarkoitettu lyhyiksi pohdintatehtäviksi pienissä ryhmissä tai koko luokan kanssa. Niitä voidaan käyttää kertaustunnilla tai johdatteluna uuteen asiaan. Tehtäviä tehdessä oppilaita olisi hyvä rohkaista keskustelemaan ongelmasta ääneen sekä perustelemaan vastauksensa.

  1. Linkki tehtävään -PDF

 


Ei kommentteja artikkelille “Onko funktio jatkuva määrittelyjoukossaan? Mitä voidaan sanoa jatkuvuudesta määrittelyjoukon ulkopuolella?

Kirjoita kommentti