Voiko ensimmäisen asteen epäyhtälön ratkaista näin?

perjantaina 5. heinäkuuta 2013 |

Avainsanat: ensimmäisen asteen epäyhtälö, epäyhtälö

Luokkataso:

Lukio, MAA2

Välineet:

Kynä ja paperi

Kuvaus:

Artikkeli sisältää kolme tehtävää. Jokaisessa tehtävänannossa on esitetty erään opiskelijan yritys ratkaista annettu ensimmäisen asteen epäyhtälö. Lukijaa pyydetään korjaamaan ratkaisuyrityksessä mahdollisesti esiintyvä lasku/ajatusvirhe sekä saattamaan se virheen kohdalta loppuun.

Tehtävät ovat epätyypillisiä lukiotehtäviä. Ne ovat tarkoitettu lyhyiksi pohdintatehtäviksi pienissä ryhmissä tai koko luokan kanssa. Tehtäviä tehdessä oppilaita olisi hyvä rohkaista keskustelemaan ongelmasta ääneen sekä perustelemaan vastauksensa.

  1. Linkki tehtävään -PDF

 


Ei kommentteja artikkelille “Voiko ensimmäisen asteen epäyhtälön ratkaista näin?

Kirjoita kommentti