Voiko itseisarvoepäyhtälön ratkaista näin? Miten menikään itseisarvon määritelmä?

perjantaina 5. heinäkuuta 2013 |

Avainsanat: epäyhtälö, itseisarvo, itseisarvoepäyhtälö

Luokkataso:

Lukio, MAA4

Välineet:

Kynä ja paperi

Kuvaus:

Artikkeli sisältää tehtävän, jonka tehtävänannossa on esitetty erään opiskelijan kaksi yritystä ratkaista annettu itseisarvoepäyhtälö. Lukijaa pyydetään korjaamaan ratkaisuyrityksessä mahdollisesti esiintyvä lasku/ajatusvirhe sekä saattamaan se virheen kohdalta loppuun.

Toisena tehtävänä on perehtyä itseisarvon määritelmään ja ratkaista yhtälö sen avulla.

Tehtävät ovat epätyypillisiä lukiotehtäviä. Ne ovat tarkoitettu lyhyiksi pohdintatehtäviksi pienissä ryhmissä tai koko luokan kanssa. Tehtäviä tehdessä oppilaita olisi hyvä rohkaista keskustelemaan ongelmasta ääneen sekä perustelemaan vastauksensa.

  1. Linkki tehtävään -PDF

 


Ei kommentteja artikkelille “Voiko itseisarvoepäyhtälön ratkaista näin? Miten menikään itseisarvon määritelmä?

Kirjoita kommentti