Voiko rationaaliepäyhtälön ratkaista näin?

perjantaina 5. heinäkuuta 2013 |

Avainsanat: rationaaliepäyhtälö

Luokkataso:

Lukio, MAA7

Välineet:

Kynä ja paperi

Kuvaus:

Artikkeli sisältää kaksi tehtävää. Molemmissa tehtävänannoissa on esitetty erään opiskelijan yritys ratkaista annettu rationaaliepäyhtälö. Lukijaa pyydetään korjaamaan ratkaisuyrityksessä mahdollisesti esiintyvä lasku/ajatusvirhe sekä saattamaan se virheen kohdalta loppuun.

Tehtävät ovat epätyypillisiä lukiotehtäviä. Ne ovat tarkoitettu lyhyiksi pohdintatehtäviksi pienissä ryhmissä tai koko luokan kanssa. Tehtäviä tehdessä oppilaita olisi hyvä rohkaista keskustelemaan ongelmasta ääneen sekä perustelemaan vastauksensa.

  1. Linkki tehtävään -PDF

 


Ei kommentteja artikkelille “Voiko rationaaliepäyhtälön ratkaista näin?

Kirjoita kommentti