Kaikki voivat menestyä Innolukiossa

tiistaina 24. syyskuuta 2013 | | Ei kommentteja

Innolukion syksyn 2013 kilpailukausi on parhaillaan käynnissä.
Kilpailuaika kestää aina joulukuun 15. päivään saakka.

Innolukio on kilpailu, jossa jokaisella lukiolaisella on mahdollisuus menestyä. Kilpailuun osallistumiseen tarvitaan vain raikkaita ideoita ja hieman rohkeutta tuoda omia ajatuksia esiin. Osallistumisellaan lukiolaisilla on mahdollisuus voittaa huikeita raha- ja tuotepalkintoja sekä kehittää omia ajatuksiaan eteenpäin Innolukion ammattilaisten avustuksella!

Innolukio on lukiomme uudistamisen kärkihanke, jota tukevat Opetushallitus ja lukuisat yhteistyökumppanit. Myös lukiolaisille annetut tehtävät tulevat pääosin työelämästä. Innolukion avulla luodaankin vahvaa vuoropuhelua työelämän ja lukiolaisten kesken. Tehtävien parissa lukiolaiset saavat mahdollisuuden ideoida ja kokeilla sekä ottaa käyttöön koulussa opittuja tietoja ja taitoja. Samalla yritykset saavat ideoita ja kirkkaita uusia ajatuksia ja näkökulmia, jotka parhaimmillaan ovat osa yrityksen jatkuvaa tuotekehitystä. Innolukio on myös loistava väylä edistää tietotekniikan hyödyntämistä lukioissa.

Innolukioon osallistuminen on helppoa niin lukiolaisille…

Innolukio tarjoaa jokaiselle lukiolaiselle mahdollisuuden menestyä omia aivojaan käyttäen! Osallistuminen on helppoa, ilmaista ja vaivatonta! Katso tarkemmat osallistumisohjeet. Lue myös lukiolaisten menestystarinat ja tutustu kilpailutehtäviin, joista kaksi on Oulun yliopiston antamia.

Ratkomalla Innolukion yhteistyökumppaneiden antamia tehtäviä tai esittämällä omia keksintöjä ja liikeideoita lukiolaiset osallistuvat ideakilpailuun, jossa innostavimmat ideat palkitaan yhteensä lähes 30 000 euron arvoisilla palkinnoilla.

Pertu Pölösen ja Fanni Lyytikäisen menestystarinat voit lukea Innolukion sivuilta.

…kuin kouluille ja opettajillekin

Innolukioon osallistuminen ei vaadi lukioilta paljoa. Aktiiviset opettajat ja rehtorit ovat toki toimintamme selkäranka, mutta Innolukion kilpailutoiminnan on pääsääntöisesti tarkoitus olla lukion ulkopuolella tapahtuvaa ilmaista toimintaa. Ota Innolukio käyttöön koulussasi! Näin saatte entistä aktiivisempia opiskelijoita, mahdollisuuden tarjota jotain uutta ja jännittävää opetuksessa ja mahdollisuuden rakentaa niin lukioiden kuin yritystenkin välisiä verkostoja.

”Minua innostaa se erityinen ja erilainen tapa, miten yritykset ja työelämä tulevat Innolukiossa kouluun. Tänä päivänä kaikki yritykset toimivat innovaation ympärillä. Innolukiossa lukiolaiset pääsevät tekemään innovaatioita yhdessä työelämän kanssa, kokemaan miten innovointi yrityksessä oikeasti tapahtuu!”

Juha-Pekka Lehtonen, historian ja yhteiskuntaopin opettaja, Olarin lukio

”Innolukio antaa väylän oma-aloitteellisille, luoville, rohkeille, ennakkoluulottomille opiskelijoille kokeilla siipiään. Kun kuulin Innolukiosta tarkemmin, oivalsin, että tässä hankkeessa on todella jotain ihan uutta ja tarpeellista lukioille: opiskelijoille mahdollisuus käyttää ja kehittää taitoja, joille lukio-opiskelussa ei jää tarpeeksi tilaa. Opettajana näin, että tässä on itselleni mahdollisuus päästä uudenlaisiin kuvioihin ja olla mukana toteuttamassa uraauurtavaa hanketta. Uskon, että Innolukio osoittaa meille tien, johon lukion on kehityttävä.”

Riikka Nirvi, saksan ja ruotsin opettaja, Vaskivuoren lukio

Innolukion ottaminen käyttöön jokapäiväisessä lukioelämässä on helppoa! Voit hyödyntää tehtäviä opetuksessa tai kehittää omia tapoja pitää Innolukio -kilpailua näkyvillä ja ottaa lukion innovatiivisin kärkihanke käyttöösi! Nosta peukkua Innolukion Facebookissa, niin pysyt kehityksen rattailla!


Ari Ervasti on Ylivieskan lukion matemaattisten aineiden lehtori ja Innolukion kehittäjä.

Ei kommentteja artikkelille “Kaikki voivat menestyä Innolukiossa

Kirjoita kommentti