Monipuolinen järjestötoiminta tutuksi messuilla

keskiviikkona 18. syyskuuta 2013 | | Ei kommentteja

Oulun yliopiston lukuvuoden avajaiset jatkuivat keskiviikkona 11.9.2013 järjestömessuilla, jotka järjestetiin Linnanmaan kampuksella. Illalla vuorossa oli kolmipäiväisen avajaisjuhlan huipentava Vulcanalia.

Messujen järjestäjänä OYY

Järjestömessujen takana on Oulun yliopiston ylioppilaskunta eli OYY. OYY:n jäseniä ovat kaikki Oulun yliopistossa opiskelevat perustutkintoa suorittavat opiskelijat.

OYY:n edustajat kertoivat järjestömessujen olevan perinteinen tapahtuma, joka tosin on kasvanut huomattavasti alkuvuosistaan. Mukaan on saatu ainejärjestöjen lisäksi erilaisia harrastusjärjestöjä ja muita opiskelijoiden arkeen kuuluvien asioiden edustajia, kuten PSOAS ja Uniresta.

Ainejärjestöt esittäytyvät

Kullakin alalla Oulun yliopistossa on oma ainejärjestönsä. Oulun yliopistossa toimii yhteensä 36 ainejärjestöä, joiden kaikkien toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja kunkin alan opiskelijoiden aktiivisuuteen. Ainejärjestöt huolehtivat oman alansa opiskelijoiden eduista ja äänen kuulumisesta omassa tiedekunnassaan.

Ainejärjestöt myös erottuvat toisistaan esimerkiksi eriväristen haalareiden avulla, jotka ovatkin niiden ehkä näkyvimpiä tunnuksia. Toisaalta onpa jollakin ainejärjestöllä käytössään jopa paloauto! Yliopistolla liikkuessaan kiltojen toiminnasta ei voi olla kuulematta esimerkiksi heidän mainostaessaan bileitään ja muita järjestämiään tapahtumia.  Ainejärjestöjen toimintaan pääsee mukaan opiskelupaikan saatuaan maksamalla pienen jäsenmaksun ja marssimalla oman ainejärjestönsä kiltahuoneelle, joita sijaitsee ympäri yliopistoa.

Lista Oulun yliopistossa toimivista ainejärjestöistä ja linkit ainejärjestöjen omille sivuille löytyvät osoitteesta http://www.oyy.fi/jarjestoille/jarjestotoiminta/ainejarjestot/.

Oulun yliopiston Ympäristörakentajakilta ry on Oulun yliopiston Prosessi- ja ympäristötekniikan osastolla ympäristötekniikkaa opiskelevien ainejärjestö.

Monipuolisia harrastusmahdollisuuksia

Järjestömessuilla esittäytyivät myös lukuisat eri tahot, jotka tarjoavat harrastusmahdollisuuksia Oulun yliopiston opiskelijoille. Tarjolla on kaikkea teatterista ja tanssista metsästyksen ja partion kautta amerikkalaiseen jalkapalloon, rugbyyn ja roolipeleihin.

Siitä miten harrastustoimintaan pääsee mukaan, saa lisätietoja järjestömessujen lisäksi esimerkiksi eri harrastustoimintaa järjestävien tahojen internetsivujen kautta. Listan ja linkit harrastejärjestöjen omille sivuille löydät osoitteesta http://www.oyy.fi/jarjestoille/jarjestotoiminta/harrastejarjestot/.


Heli Vaara toimii suunnittelijana OuLUMA-keskuksessa. Hän on kasvatustieteilijä, jolla on myös luokanopettajan ja maantieteen aineenopettajan pätevyys.

Ei kommentteja artikkelille “Monipuolinen järjestötoiminta tutuksi messuilla

Kirjoita kommentti