Jokamiehenoikeudet

tiistaina 15. lokakuuta 2013 |

Avainsanat: jokamiehenoikeudet

Valtion ympäristöhallinnon yhteiseen verkkopalveluun osoitteeseen ymparisto.fi on koottu tietoa jokamiehenoikeuksista.

Ladattavissa on 20-sivuinen opas jokamiehenoikeuksista ”Jokamiehenoikeudet – lainsäädäntöä ja käytäntöä” sekä 146-sivuinen julkaisu ”Jokamiehenoikeudet ja toimiminen toisen alueella”. Lisäksi sivustolla on luettavissa usein kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen.

Jokamiehenoikeudet – lainsäädäntöä ja käytäntöä -opas on tarkoitettu kaikille jokamiehenoikeuksien käyttäjille ja maanomistajille. Opas kertoo mitä velvollisuuksia ja mahdollisuuksia jokamiehenoikeuksien käyttämiseen liittyy.

Jokamiehenoikeudet ja toimiminen toisen alueella -julkaisu on tarkoitettu jokaiselle, joka tarvitsee syventävää tietoa jokamiehenoikeuksien sisällöstä. Julkaisu soveltuu erityisesti viranomaisten, yhdistysten ja yritysten käyttöön. Jokamiehenoikeuksia tarkastellaan nykyisen lainsäädännön valossa, eikä julkaisu vaikuta jokamiehenoikeuksien sisältöön. Julkaisussa jokamiehenoikeuksia käsitellään niiden käyttäjien ja ulkoiluharrastusten sekä maanomistajien ja maankäytön näkökulmasta.

Usein kysytyt kysymykset jokamiehenoikeuksista vastauksineen on ryhmitelty seuraavasti:

  • Sienet, marjat, kerääminen
  • Tonttien rajat, yksityiset tiet, lemmikkien ulkoiluttaminen
  • Vesialueet, rannat, uiminen ja veneily

 

Jokamiehenoikeudet ymparisto.fi-verkkopalvelussa:

http://www.ymparisto.fi/fi-FI/Luonto/Jokamiehenoikeudet%2816989%29

 


Ei kommentteja artikkelille “Jokamiehenoikeudet

Kirjoita kommentti