Syksyn päätapahtuma lähenee

30.10.2013 |

Voi herran aika, että on taas menty ja lujaa. Sitä keväällä luuli vielä kirkkain silmin ettei tämä syksy VOI olla kiirellisempi kuin kevät. Totuus: VÄHINTÄÄN samalla tempolla on menty ellei jopa hieman lujempaa! Pitkiä kokouksia, palavereja ja kaikenmaailman kissanristiäisiä.

Yliopistossa tapahtuu vuodenvaihteessa suuria muutoksia, kun vanha tiedekuntarakenne laitetaan uusiksi ja osaltani se tarkoittaa oman, niin tutun ja turvallisen, Teknillisen tiedekunnan hajaantumista useampaan pienempään tiedekuntaan. Vuonna 2014 meikäläinen tulee kuulumaan tieto- ja sähkötekniikan tiedekuntaan. Meistä tulee kolmen killan tiedekunta, jossa voi opiskella neljää eri pääainetta. Killat ovat tutut Teekkarikillat, jopa veljeksiksi voisi kutsua, Sähköinsinöörikilta ry SIK ja Oulun Tietoteekkarit ry OTiT ja mukaan napataan vielä tietojenkäsittelytieteiden puolelta Blanko ry. Koulutussuuntina sähkötekniikka, tietotekniikka, tietoliikennetekniikka ja tietojenkäsittelytieteet. Tulevassa yliopistorakenteessa opiskelijoille halutaan antaa lisää valtaa olla päättämässä tiedekuntansa asioista ja tulevan tiedekuntamme hallituksessa istuukin kolme erittäin pätevää opiskelijaedustajaa. Sattumoisin kävi vielä niin hyvä ”tuuri”, että kolmesta killasta saatiin jokaisesta vain yksi hakija, joten kaikki killat ovat edustettuina uudessa hallituksessa.

Tänään tiistaina 29.10. on ratkottu myös muita tärkeitä halloped paikkoja. Oulun yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto on kokoustanut tänään lääkiksen campuksella Kontinkankaalla ja on valinnut opiskelijajäsenet sekä Oulun yliopiston kollegioon sekä Oulun yliopiston hallitukseen. Hakijoista loistava prosentti oli Teekkareita ja tämän johdosta molemmissa luottamustehtäväpaikoissa istuu tekniikan opiskelijoita. Olemme siis hyvissä käsissä ja järjen ääni kuulu myös isommissa kaukaloissa mitä ainejärjestötehtävissä on päässyt kokemaan. Hurjasti onnea valituille!

Tämä teksti otsikkoa myöten on saattanut viitata siihen, että yliopistotasolla syksyn päätapahtuma on tietenkin edarivaalit, jotka kolkuttelevat jo ovella. Itse asiassa ennakkoäänestys on ollut jo käynnissä ja virallinen vaalipäivähän on ensi viikon keskiviikkona 6.11. Kehotankin kaikkia olemaan järkeviä käyttämään omaa äänioikeutta. Ainoa keino yrittää vaikuttaa esimerkiksi siihen, miten haluat, että maksamasi ylioppilaskunnan jäsenmaksu käytetään tai että kuinka suuri sen ylipäätään tulisi olla, on että etsit itsellesi ehdokkaan joka ajattelee sinun kanssasi samoin ja annat äänesi hänelle! Ja jos omaa ehdokasta ei ole vielä löytynyt niin voin antaa hyvän ehdokkaan: #170! ET PETY ;) Kuten vaalisivuilla facebookissanikin julistetaan: Haluatko Jallua, äänestä Allua! (et saa). Mutta ei, ei se ole se päätapahtuma!

Torstaina 31.10. pärähtää käyntiin sellainen megalomaaninen mayhem tapahtuma kuin Sähköpäivät 2013. Sähköpäivät järjestetään kiertoperiaatteella neljällä Teekkaripaikkakunnalla. Nyt neljän vuoden tauon jälkeen on taas Oulun vuoro näyttää, kuinka järjestetään niin sanotusti kunnon pilleet! Torstaina paikalle pamahtaa bussilastillinen sähkön opiskelijoita sekä Tampereelta, Otaniemestä että lappeen Rannasta! Ohjelma alkaa rastisuunnistuksella keskustan alueen lähimaastossa ja jatkuu virallisilla avajaisbileillä Club Dionessa. Tervetuloa Dioneen tutustumaan näihin vauhtiVeikkoihin ja riemuElloihin! Perjantaina aamu sarastaa ja tie käy Linnanmaan campukselle, jossa alan yritykset jakavat tietouttaan ja kontakteja parin tunnin esittelykierroksella. Perjantai-illan ja Sähköpäivät kruunaa sitsit ja sitsien jatkot, jotka varmasti jatkuvat aivan pikkutunneille asti. Vielä sunnuntaiaamun sillis ja aika toivottaa ulkomaan vieraille turvallista kotimatkaa ja nähdään ensi vuonna Tampereella!

Huhuhu! Alkaa olemaan tämänkertainen vuodatus takana. Enpä tuossa puolituntia sitten uskonu että saisin näin paljon tekstiä aikaan, mutta nyt tuntuu että asiaa olisi vaikka kuinka. Pitäisi edelleen muistaa kirjoittaa useammin. Kuvissa SIK:n lahja OTiT:n 25-vuotis vuosijuhlille ja Sähköpäivien virallinen haalarimerkki!

Vaikka syksy onkin märkä ja pimeä nii ei masennuta! Wappu tulee!

-Aleksi

Ei kommentteja artikkelille “Syksyn päätapahtuma lähenee

Kirjoita kommentti