Innolukion kilpailuaikaa on jäljellä 25 päivää!

torstaina 21. marraskuuta 2013 | | Ei kommentteja

Innolukio-kilpailuun on tähän mennessä osallistunut yli 300 lukiolaista. Ratkaisut ovat kuitenkin jakautuneet epätasaisesti. Erityisesti DNA:n, Eximian, Valon ja TAT:n tehtävistä näyttää pääsevän pienelläkin idealla palkinnoille. Suosituimmat tehtävät ovat olleet Innolukion Vapaa Sarja ja Oulun yliopiston tehtävä.

Kertokaa tietoa lukiolaisillenne ja kannustakaa heitä osallistumaan. Heillä on nyt erinomainen tilaisuus päästä kokemaan oma ideointi- tai tuotekehitysprosessi maamme parhaiden ammattilaisten ohjauksessa. Myös lukioiden kannattaa olla aktiivisia, sillä eniten kilpailuun osallistumisia oppilasmäärään nähden kerännyt lukio palkitaan Innolukiogaalassa 2014.

Viime vuoden Innolukio-voittaja Vaskivuoren lukion abiturientti Perttu Pölönen voitti kuluneena syksynä myös EU:n nuorten kansainvälisen EUCYS-tiedekilpailun pääpalkinnon, jota voisikin hyvin kuvata nuorten Nobeliksi! Itsenäisyyspäivän vastaanoton lisäksi hänet on kutsuttu Tukholmaan Nobel-gaalan illalliselle kertomaan kilpailutyöstään juhlavieraille! Perttu kehitti voittoisan Sävelkellonsa ammattilaisten avustuksella Innolukio-kilpailussa. Nyt hän on viemässä keksintöään kansainvälisille markkinoille oman yrityksensä kautta.

Näin osallistut Innolukio-kilpailuun:

1. Katso kilpailutehtävät osoitteessa http://innolukio.fi/fi/kilpailutehtavat ja kehittele niihin lyhyitä ratkaisuideoita.

2. Täytä pikailmoittautuminen. Saat sähköpostissa tunnukset, joilla voit muokata ratkaisua edelleen.  Voit osallistua useammallakin ratkaisulla 15.12.2013 mennessä.

3. Innolukion ammattilaiset antava ideasta palautetta ja auttavat sen kehittämisessä.

4. Innolukiogaalassa tammikuussa 2014 jaetaan yhteensä 30.000€ arvoiset palkinnot:

1. palkinto 5000€

2. palkinto 3000€

3. palkinto 2000€

sijat 4.-30. tuotepalkintoja

Parhaat ideat toteutuvat ja voit alkaa vaikka menestyväksi yrittäjäksi. Tämä kaikki on maksutonta ja ennen kaikkea hauskaa!


Ari Ervasti on Ylivieskan lukion matemaattisten aineiden lehtori ja Innolukion kehittäjä.

Ei kommentteja artikkelille “Innolukion kilpailuaikaa on jäljellä 25 päivää!

Kirjoita kommentti