One more year(?)

29.11.2013 |

Vuosi lähenee loppuaan. Samoin meikäläisen taival Sähköinsinöörikilta ry:n hallituksessa.

Kolme vuotta, 1095 päivää tulee täyteen joulukuun viimeinen päivä. Joka ikinen päivä on saanut olla ylpeä voidessaan kertoa olevansa näinkin hienon ja perinteikkään Teekkarikillan hallituksen jäsen. Ja vieläpä tämän viimeisen vuoden toimia sen keulakuvana ja puheenjohtajana. Hienoja reissuja. Huikeita bileitä. Lukematon määrä uusia kavereita. Kirjoitin viime viikolla viimeisen puheenjohtajapalstani kiltalehteemme Sinssiin. Mietin kauan mistä kirjottaisin. Lopulta tajusin, että en voi enää muuta kuin kiittää kaikkia, jotka minua ovat tällä tiellä auttaneet. Yhden aikakauden loppu omassa elämässä ja sivun kääntäminen kirjassa. Ajatukset näistä kolmesta vuodesta, kaikkine muistoineen saivat jopa pienen ihmisraukan hieman herkistymään ja saatoinpa pienen (ihan pienen, silleen ettei kukaan nähny) kyyneleen tirauttaa silmäkulmaan. Jo alkusyksystä minulle oli selvää, etten tulisi enää killan hallituksessa jatkamaan vuonna 2014 ja voisin lopultakin alkaa keskittymään 100 % opiskeluun. Mutta kuinkas sitten kävikään…

Edellisessä tekstissä kirjoittelinkin hieman edarivaalijuttuja ja nythän ne on sitten käyty. Oma kohtaloni oli päätyä varasijalle, harmillisesti yhden äänen päähän varsinaisesta edustajistopaikasta. Mutta tämä ei minua vaivaa, vaan olen kyllä aktiivisesti käynyt ryhmäpalavereissa ja kokouksissa. Asiat kuitenkin kiinnostavat minua kovasti. Alkuvuosinani hallituksessa sanat koulutuspolitiikka ja sosiaalipolitiikka olivat kohdallani melkoisia kirosanoja. Ei olisi voinut vähempää kiinnostaa, sillä onhan bilettäminen aina sata kertaa hauskempaa. Nyt kuluvan vuoden aikana olen kuitenkin päässyt tutustumaan lähemmin varsinkin kopo-asioihin istuessani Sähkötekniikan osaston johtoryhmässä opiskelijajäsenenä. Lisäksi ylioppilaskunnan eli OYY:n toiminta on avautunut minulle enemmän ja olen päässyt seuraamaan OYY:n hallituksen toimintaa melko läheltäkin erinäisistä syistä. Nyttemmin onkin alkanut harmittaa etten alkuvuosista lähtien ole pyrkinyt vaikuttamaan kopo- ja sopo-asioihin omassa killassani.

…No niinhän siinä sitten kävi. Sunnuntaina 24.11. noin kello 23:00 ”send” näppäin sähköpostista ja sinne meni. Hakemus hallitukseen. En tosin rikkonut lupaustani siitä, etten lähtisi enää killan hallitukseen. Pumppu vaihtuu (toivottavasti) vähän isompaan ja OYY:n hallitus on nyt tähtäimessä! Varmaahan tämä ei vielä ole, vaan hallitus valitaan ensi viikon keskiviikkona 4.12. edustajiston kokouksessa. Uskon kuitenkin olevani aika vahvoilla kun seuraavan vuoden hallitusta edustajistolle esitetään. Siispä neljäs vuosi hallituksessa odottaa. Olenkin leikkisästi miettinyt, että pitäisiköhän tuo jatkaa hallitushommia niin kauan, kuin Teemu Selänne pelaa jääkiekkoa!

Niin ja Sähkötekniikan osastosta tuli mieleen, että täytyypä lähteä valmistautumaan osaston pikkujouluihin! Kuviksi keksin tähän julkaisuun kuvan edellisessä tekstissä mainituista sähköpäivistä täällä meillä Oulun maalla sekä viime kesän Killan kesätapaamisesta Nallikarissa johon pojat toivat minulle syntymäpäivälahjan!

BR

Aleksi Kestilä

Ei kommentteja artikkelille “One more year(?)

Kirjoita kommentti