Vielä ehtii osallistua Innolukio ideakilpailuun!

perjantaina 15. marraskuuta 2013 | | Ei kommentteja

Valtakunnallisen, lukiolaisille suunnatun ideakilpailun Innolukion toiminta pyörähti käyntiin elo-syyskuun vaihteessa.

Oulun yliopiston kysymykset ovat osoittautuneet suosituiksi – tähän mennessä niihin on saapunut jo kymmeniä vastauksia.

Oulun yliopiston kisakysymykset ovat tänä vuonna liikenneaiheisia. Ensimmäisessä tehtävässä lukiolaisten on keksittävä uusia käyttötarkoituksia matkakortille. Toisessa tehtävässä on kehitettävä polkupyörään älykkäitä ominaisuuksia. Tutustu tarkemmin kysymyksiin sekä tulostilanteeseen osoitteessa www.innolukio.fi.

Vastauksia voi muokata ja lähettää lisää joulukuun 15. päivään saakka. Osallistuminen kannattaa, sillä voittajat saavat hienoja tuotepalkintoja.  Koko kisan paras idea tai innovaatio palkitaan 5 000 euron stipendillä.

Innolukio jalkautuu Pohjanmaalle

Tänä vuonna Innolukio jalkautuu maakuntien lukioihin ensimmäistä kertaa.  Pohjanmaalla pidetään 19.11. Pohjanmaan Innovaatiolukio –kilpailu, jonka järjestäjinä toimivat Oulun yliopisto, Innolukio sekä Innovaatiomestarit.

Kilpailuun on etsitty osanottajia Etelä- ja Keski-Pohjanmaan lukioista syksyn ajan. Mukaan ilmoittautuivat Kiviniityn lukio Kokkolasta ja Nurmon lukio Seinäjoelta sekä Kurikan ja Kannuksen lukiot.

Kilpailussa lukiolaisista muodostetut tiimit ideoivat vastauksia Oulun yliopiston tutkijoiden laatimiin tehtäviin.  Niiden aihealueet liittyvät taloustieteisiin, biokemiaan, tietotekniikkaan tai prosessitekniikkaan.  Lukiolaiset voivat kehittää ideoitaan ja vastauksiaan kahden tunnin ajan, sillä kilpailu käydään uutta viestintätekniikkaa hyödyntäen internetissä.

Oulun yliopiston tutkijat, jotka toimivat myös tuomariston jäseninä, arvioivat lukiolaisten antamat vastaukset. Suurimman kokonaispistemäärän kerännyt lukio palkitaan komealla pokaalilla sekä Pohjanmaan Innovaatiolukio –tittelillä. Lisäksi kunkin lukion paras tiimi pääsee VIP-vierailulle Oulun yliopistoon heille sopivana ajankohtana.

Virtuaalikisa avautui kaikille

Innovaatioturnaukseen liittyen Innolukio ja Oulun yliopisto järjestävät myös virtuaalikisan. Virtuaalikisa käynnistyi Abi-päivillä 13.11. Kisaan voivat vastata kaikki. Sen voittaja saa palkinnoksi lounasruokailut ensimmäisen lukuvuoden ajan, jos hän tulee valituksi opiskelijaksi Oulun yliopistoon.

Pohjanmaan Innovaatiolukio –kilpailuun osallistuvien lukioiden osanottajille on vielä erityispalkinnot. Kunkin lukion paras vastaaja saa Kindle –lukulaitteen.

Lisätietoja virtuaalikisasta löytyy osoitteesta www.bit.ly/1j3zxs0.

Innolukio-toimintaa käynnistetään Oulun seudulle

Innolukion kilpailukausi päättyy joulukuussa. Ensi kevääksi on kuitenkin suunniteltu Oulun seudun lukioille omaa Innolukio-toimintaa. Lukioille on esimerkiksi tulossa vierailumahdollisuuksia yliopistolle sekä erilaisia kilpailuja. Tavoitteena on antaa lukiolaisille mahdollisuuksia tutustua yliopistoon ja tieteeseen – sekä tietysti antaa mahdollisuuksia uusien ideoiden ja keksintöjen luomiseen.

Oulun seudun lukioiden opettajat voivat ottaa jo tässä vaiheessa yhteyttä sähköpostitse, jos he haluavat tietää toiminnasta tarkemmin tai ilmoittautua siihen mukaan. Innolukio-toimintaa vetävän projektisuunnittelijan Tiina Haapalaisen sähköpostiosoite on tiina.haapalainen(a)oulu.fi.


Tiina Haapalainen toimii projektisuunnittelijana Oulun LUMA-keskuksessa.

Ei kommentteja artikkelille “Vielä ehtii osallistua Innolukio ideakilpailuun!

Kirjoita kommentti