Sähköteekkari supersankarina Tekniikan päivillä

torstaina 23. tammikuuta 2014 | | Yksi kommentti

Kasvokaappaus ja supersankari Oulun yliopiston esittelyosaston vetonauloina Tekniikan päivillä

Espoon Dipolissa 16.-18.1. järjestettyjen Tekniikan päivien oheistapahtumassa Oulun yliopisto esittäytyi yhtenä suurimmista tekniikan opetusta tarjoavista korkeakouluista. Näyttelyosastolla oli jaossa kaikkia Oulun yliopiston koulutusaloja koskevaa tietoa ja materiaalia.

Tietotekniikan jatko-opiskelijan Valtteri Takalan tekemä kasvojentunnistusohjelma houkutti tapahtumavieraat Oulun yliopiston ständille. Kävijöiden nauruhermoja hersytti kaverin kasvojen kaappaminen itselle ja omien ilmeiden testaaminen toisen vartalossa. Demossa päähän ilmestyvä solmutupsuinen teekkarilakki tarjosi hyvän aasinsillan keskusteluille opinnoista Oulussa.

Sähkötekniikan opiskelija Jani Lehtovirta esiintyi tapahtumassa itse tekemässään IronMan-asussa. Valoilla, äänellä ynnä muulla elektroniikalla varustetussa kostyymissaan IronMan herätti ihastusta missä liikkuikin ja monet osallistujat halusivat kuvauttaa itsensä supersankarin seurassa.

Tekniikan päivät tulevat Ouluun

Tapahtuman läpitunkevana teemana oli ilma ja siihen liittyen oululaisten esittelyständillä tietysti myös soitettiin ilmakitaraa.

Kolmipäiväisen tapahtuman tiedeohjelmassa  kuultiin useita oululaisten pitämiä esitelmiä mm. sää ja ilmasto, hyvä ulkoilma, uusiutuva energia ja tiedonsiirtoa ilmassa -sessioissa. Tapahtuman järjestelytoimikunnassa Oulua on edustanut professori Riitta Keiski. Tapahtuman järjestäjä oli Tekniikan akatemia.

Helmikuussa Tekniikan päivät saapuu myös Ouluun, yleistajuisia tiedeluentoja kuullaan 21.2. yliopiston Saalastin salissa ja 22.2. Oulun Kaupunginkirjastolla. Ohjelma julkaistaan pian sivulla www.oulu.fi/skypro. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille.

Kuvassa  Jani ”IronMan” Lehtovirta yliopiston pr-lähettiläänä: ”Paljon siellä näki, paljon siellä tapahtui ja joka hetkestä nautin. Muun Suomen kollegat ständiryhmittymässä haastettiin rytinällä. Oli mahtava kokemus päästä edustamaan Oulua – mikäli jatkossa tulee vastaavia mahdollisuuksia, olen valmis lähtemään mukaan saman tien”.

Kuva: Eija Pajunen

Eija Pajunen toimii suunnittelijana Oulun yliopiston tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnassa.

Yksi kommentti artikkelille “Sähköteekkari supersankarina Tekniikan päivillä

  1. Hieno juttu! Kiva, kun saatiin Pohjoisen osaamista esille!

    Merja lehtovirta | torstaina 23. tammikuuta klo 19:49 #

Kirjoita kommentti