Tervehdys!

29.4.2014 |

Pääsiäinen tuli ja meni. Taas on muutama noita vähemmän ja allekirjoittanutkin on edelleen hengissä. Tänä vuonna kokot roihusivatkin sen verran rattoisasti, että seuraavalle päivälle ei paljoa jäänyt ihmeteltävää.

Nyt olisi sitten tämä vappu ajankohtainen, tai onhan se jo ollut kuukauden verran ”ajankohtainen”. Pääsiäisen ja vapun väliin jäi tänä vuonna reilu viikko, joten tuskin edellisistä riennoista on selvinnyt, niin jo täytyy alkaa valmistautua seuraaviin. Vapputunnelmissahan tässä on opiskelijapiireissä oltu jo monta viikkoa, joskin itse olen toistaiseksi pitänyt matalampaa profiilia.

Viime viikolla oli legendaarinen Gambina-päivä, jolloin Alkon hyllyt tyhjenivät tuosta ruskeasta taikajuomasta, joka muuten nykyään on siirtynyt muovipulloon. Hetken harkittuni päätin jättää tapahtuman väliin, koska mieleeni muistuu vielä pari vuoden takainen Gambina-överi. josta jonkinlaisen varoittavan trauman olen saanut. En oikein näe järkevänä investoida 10 euroa juomaan, joka on sellaisenaan niin pahaa, että sitä juodessaan vain toivoo pullon tyhjenevän mahdollisimman äkkiä tai sitten yrittää keksiä hyvää syytä jättää loppuosaa juomatta. Traumoista huolimatta ostin tuollaisen pullon viime vuonna. Vajaa puolet jäi juomatta. Olenkin ajatellut sijoittavani tuon rahan johonkin muuhun, järkevämpään. Nyt varmaan saan suuren Gambina-jumalan vihat päälleni parjatessani tuota pyhää juomaa, mutta koska en moisiin jumalolentoihin usko, uskallan ottaa riskin.

Gambina-iltamat jäivät siis itseltäni väliin ja vältin samalla potentiaalisen seuraavan päivän heikotustilan. Tämän johdosta itselläni olikin hieman enemmän energiaa paneutua noihin hydrotermisten malmiesiintymien harjoitustehtäviin, jotka palautin eilen. Nyt tuntuu kuin alkaisi pahin stressi hellittää. Toki työhän ei tekevältä lopu, sillä vielä olisi pari tenttiä tulossa toukokuun puolivälin paikkeilla ja noita kandiin liittyviä kromiitti-hieitäkin pitäisi käydä mikroskopoimassa.

Eilen yritin hieman lukea tuota hydrotermisten malmiesiintymien kurssimateriaalia. Pääsin porfyyristen kupariesiintymien puoleen väliin, kun alkoi puuduttaa ja täytyi lopettaa. En tiedä olisiko tuo geofysiikan kurssimateriaali yhtään helpompaa, ainakaan mielenkiintoisempaa se ei ole.

Lukumotivaatio ei ole ihan huipussaan ja kun erehtyy katsomaan ikkunasta ulos, ei kerta kaikkiaan voi vastustaa ajatusta lähteä ulkoilmaan. Varsin mukavia ja aurinkoisia ilmoja on pitänyt nyt jo useamman päivän. Olen yrittänyt ottaa kaiken irti noista hyvistä keleistä ja ollut pyöräilemässä useampana päivänä. Koko talven enimmäkseen sisätiloissa liikaa aikaa viettäneenä tuntuu todella hyvältä päästä tuulettumaan. Toki tuossa talvellakin tuli kävelylenkkiä tehtyä, mutta jotenkin tuo kävely alkaa pitemmän päälle puuduttamaan kun samoja lenkkejä hinkkaa päivästä toiseen. Pyörällä sentään voi laajentaa aluetta huomattavasti.

Pääsiäisen aikaan tuli jo Etelä-Pohjanmaan metsissäkin kivien perässä rymyttyä jonkin verran ja kohta varmaan täytyy alkaa suunnitella Oulun alueella samanlaista ”rymyämisreissua”. Kesätöitä kun ei nyt tälle vuodelle ilmaantunut, niin on kerrankin aikaa tehdä kaikennäköistä, mitä on jäänyt aiempina vuosina tekemättä. Olin miettinyt kesäksi jonkinlaista roadtrippiä Norjan suuntaan erään hyvän kaverin kanssa. Tarkoitus oli ajella Haaparannan kautta Ruotsiin ja sieltä edelleen Norjaan, pyörähtää Lofooteilla ja palata takasin Suomeen pohjoisen kautta. Reissu on ollut mielessä jo pitemmän aikaa, vuodesta 2010, jolloin edellisen kerran olin koluamassa Pohjois-Norjaa autolla. Valitettavasti reissu nyt näyttää peruuntuneen, koska reissukaverini sai kesätöitä. Olen toki vilpittömästi iloinen, että kaveri pääsi oman alan hommiin, hän jos kuka on sen ansainnut. Noh, eiköhän tässä silti ihan mukava kesä ole tulossa, vaikka itselle ei tuo kesätyöarpa kohdalle sattunutkaan tänä vuonna.

Huomenna olisi nyt sitten se vappuaatto. Eilen tuli kaiveltua homehtunut haalari kaapista. Mikään aktiivinen haalarinkäyttäjä en ole ja yhtäkään haalarimerkkiä en ole haalareihini ommellut. Olisihan noita merkkejä tuolla laatikossa, mutta jotenkin ei jaksa innostua, kun haalareita tulee pidettyä päällä ehkä kerran tai kaksi vuodessa. Lähinnä se taitaa olla tuo vappuaatto, jolloin noita haalareita tulee ulkoilutettua. Pikaisen haalarinsovitussession jälkeen tuli todettua haalarin olevan edelleen ”hieman” väljä. Ei ole äijä ainakaan suurentunut viime vuodesta. Vyöllä tuon saa onneksi jotenkin korjattua, ettei perse roiku polvissa.

Oma vappuaattoni varmaan pyörähtää käyntiin kaverin kämpillä kotiviinimaistiaisten merkeissä. Sieltä onkin sitten hyvä siirtyä Ainolan puistoon seuraamaan perinteistä teekkareiden kastautumisrituaalia. Haalari on kyllä ainoa oikea asuste, koska suuri osa päivästä kuluu todennäköisesti ulkotiloissa ja vapun aikoihin on tunnetusti lievää takatalven tuoksua ilmassa. No, tänä vuonna ei ehkä sentään lunta sada, mutta haalareiden alle varmaan kannattaa laittaa edes jotain.

Tämän tarkempaa suunnitelmaa en ole vapuksi tehnyt, koska tunnetusti parhaat ideat tulevat spontaanisti. Tänään täytyy sen verran valmistautua huomiseen, että käväisee ihmekauppa Lidlissä ostamassa hieman menovettä koneeseen. Toki sillä kotiviinillä päästään mukavasti käyntiin, mutta kokemus on osoittanut, että tasaiseen kyytiin tarvitaan jotain tasalaatuisempaa polttoainetta.

Vapun jälkeen olisi tiedossa pikainen viikonloppupyrähdys Etelä-Pohjanmaalle. Kaverille tulee mittariin 30+1 vuotta, joten täytyyhän sitä käydä sielläkin kilistelemässä. Rankkaa aikaa kyllä tämä kevät, ainakin näin opiskelijalle. No täytyy tästä koittaa nauttia niin kauan kuin tätä riittää. Mikäli nämä opinnot etenevät suunnitelmien mukaan, niin 2015 saattaakin olla sitten viimeinen opiskelija-statuksella vietetty vappu, ellei tuosta tulevaisuudessa siintävästä pro gradusta tule jonkinlainen ikuisuusprojekti. Toivottavasti ei, sillä oma taloustilanteeni ei kovin pitkään ikuisopiskelijan uraa kestä.

Millaiset fiilikset tulevat olemaan vapun jälkeen, selviää varmaan parin viikon kuluessa. Ehkä…

– Ville K.

 

 

Ei kommentteja artikkelille “Tervehdys!

Kirjoita kommentti