Syksyn kuulumisia

2.10.2014 |

Syksy on ollut kiireistä aikaa niin töiden, ainejärjestöhommien (vuosi puheenjohtajana on opettanut paljon!) ja Normaalikoulussa vietettävän harjoittelun merkeissä.

Erityispedagogiikan luennolla oppii tulevaisuudelle tärkeitä asioita.

Harjoittelu alkoi heti kenttäkurssin perään, jonka vietimme Oulangan maisemissa. Elokuun 18. pärähti herätyskello klo 7.30, ja suuntana oli norssin auditorio. Harjoittelun syventävä I -osa on alkanut. Pienryhmäni muodostui kolmesta maantieteilijästä ja kahdesta biologista. Ohjaava opettajamme on 35 vuotta talossa viettänyt konkari, joten ainakin olimme hyvissä käsissä ensimmäisen pätkän harjoittelua tälle syksylle!

Syventävä I -harjoittelussa pidimme 7 omaa tuntia ja yhden teemapäivän hyönteisistä Timosenkosken luontokoululla. Ja voi miten taas kiinnyin omiin opetettaviin luokkiini! Harjoittelun aikana olen huomannut miten antoisaa opettajan työ minulle on. Oman työn palaute on välitön, tai sen saa nähdä viimeistään oppilaiden kokeita tarkastellessa. Kehitymme ja kehitämme toisiamme jatkuvasti palautteilla tuntiemme päätteeksi, ja ne ovatkin antaneet minulle paljon suuntaa omien tapojeni tai opettamiseni kanssa.

Palaute-purilainen.

Syventävä I -harjoittelun päätteeksi teimme toisillemme hampurilaispalautteen. Palaute koottiin hampurilaisen muotoon, jossa alimmainen sämpylä sisältää palautteet asioista, jotka jo sujuvat. Pihviin on sijoitettu pureskeltavaksi skarpattavat ja kehitettävät asiat. Päällimmäisessä leivässä on kirjattuna, mitä kanssaharjoittelijani minussa arvostavat.

Sain hymyn huulilleni lukiessani palautteitani, ja sain hyviä vinkkejä Syventävä II -harjoittelua varten. Seuraavassa harjoittelujaksossa suunnittelemme yhden oman kurssin, pidämme tunnit ja kokeet ja hoidamme arvostelut. Tämä kaikki ohjaavan opettajan neuvojen avulla ja silmien alla, niin saamme kaiken hyödyn irti. Marraskuun lopussa onkin sitten pedagogiset opinnot ohi!

-Sara

 

 

Ei kommentteja artikkelille “Syksyn kuulumisia

Kirjoita kommentti