Arkista aherrusta ja pientä extraa

18.11.2014 |

Lokakuu, joka hujahti melkein nopeammin kuin syyskuu, toi tullessaan arkista aherrusta, mutta myös ensimmäisen ”syysloman” yliopisto-opiskelujeni aikana. Tulinpa myös heittäneeksi villasukat nurkkaan pariksi illaksi, etten ihan sammaloidu. :)

Ensimmäinen opetukseton syyslomaviikkoni pyöri enimmäkseen kandin ympärillä, ja sainkin sitä ihan kivasti eteenpäin. Sen lisäksi aikaa meni bilsa-esittelyn valmisteluun, sillä kävin esittelemässä biologian opiskelua entisellä lukiollani. Oli nostalgista juoksennella ympäri käytäviä, olin nimittäin saanut väärää tietoa, missä luokassa esittely oli ja sen takia olin hetken vähän hukassa. Lopulta löysin itseni oikeaan luokkaan ja pääsin naama helottaen aloittamaan. Molempien päivien esitykset menivät ihan hyvin, ja toivottavasti kuuntelijatkin saivat irti mahdollisesti kaipaamaansa informaatiota.

Muutoin viikot ovat kuluneet kandin lisäksi lähinnä esiintymiskurssin ja populaatioekologian merkeissä. Esiintymiskurssi on tarjonnut hyviä tilaisuuksia esiintymisen harjoitteluun ja vinkkejä esimerkiksi jännittämisen helpottamiseen ja sietämiseen. Populaatioekologian harkoissa on päästy ”leikkimään” erilaisilla tietokoneohjelmilla, joilla voidaan esimerkiksi mallintaa populaation sukupuuttoriskiä tai analysoida merkityistä eläinyksilöistä saatavaa tietoa. Asiat vaativat aika paljon miettimistä, mutta onneksi harkat on järjestetty, sillä ne selventävät ja syventävät hyvin luennoilla teoriassa käytyjä asioita.

Marraskuun alku toi tullessaan kemian opiskelijoiden järjestämän esimieskurssin. En tiedä, tuleeko minusta koskaan esimiestä, mutta toivon ja uskon, että kurssista voi olla hyötyä muutenkin työelämässä. Ainakin se tarjosi kivasti pureskeltavaa yhdeksi illaksi. Marraskuun puolivälissä olleet abipäivät toivat myös vaihtelua arkeen, tänä vuonna lähinnä sen suhteen, että ruuhkan ja hälinän takia vaihdoin pariksi päiväksi ravintolaa hivenen rauhallisempaan. Koulupäivään pientä taukoa tarjosi ständien pikainen kiertely, ja eräältä ständiltä löytyneen autopelin pelaaminen.

Biologien opiskelijoiden kiltiksellä (=kiltahuoneella) olen käynyt tänä syksynä jopa pari kertaa, joista toinen oli tosin ainejärjestömme lehden, Lehdykän toimituksen kokous. Lehdykkään kirjoittelu onkin ihan mukavaa vaihtelua opiskeluun, ja tuleepa edes joskus käytyä siellä kiltikselläkin. Varmaan sielläkin tulisi käytyä useammin, jos kolottaisi päivän aikana kahvihammasta enemmän. :)

Tällä hetkellä pähkäilen kovasti, riittäisikö aika ja motivaatio jatkamaan Lehdykässä, sillä vuoden vaihde ja uusi hallituskausi lähestyy. Toisaalta juttuja voi toki kirjoittaa ilman toimittaja-toimarin (=toimihenkilön) titteliäkin. KV-vastaavan (=kansainvälisten asioiden vastaavan) pestin aion joka tapauksessa jättää jollekin aktiivisemmalle. Toimihenkilönä tai hallituksen jäsenenä on kuitenkin hyvä mahdollisuus kehittää taitoja, joita saattaa joskus tarvita jopa työelämässä. Suosittelen kyllä osallistumaan killan eli ainejärjestön toimintaan, jos vain aika ja mielenkiinto riittävät!

-Anna

Arkista aherrusta ja pientä extraa.

Ei kommentteja artikkelille “Arkista aherrusta ja pientä extraa

Kirjoita kommentti