Maantieteen päivät Oulussa

13.11.2014 |

Maantieteen päiviä vietettiin Oulussa 30.–31.10. Mantsan päivät ovat kiertävä tapahtuma maantiedettä opettavien laitosten välillä ympäri Suomea, joten onneksi ehdin kokea ne Oulussa vielä opiskelujeni aikana!

Minulla ei ollut kuvitelmiakaan siitä minkälainen tapahtuma on oikein tulossa, ja olinkin positiivisesti yllättynyt! Päivien jälkeen olen monta kokemusta rikkaampi, kun voin sanoa tanssineeni valotikkubileissä laitoksen henkilökunnan kanssa ja olleeni järjestämässä kahvitusta koko päiville osallistuneelle väkimäärälle.

Mantsan päivien ohjelma alkaa Keynote-luennoista, jotka ovat päivien avaavana ohjelmana tervetulosanojen kanssa. Näiden jälkeen osallistutaan erilaisiin sessioihin, joissa on yhtenäinen otsikko, jonka ”alla” puhuu moni samasta asiasta, mutta eri näkökulmasta. Esimerkiksi itse ehdin harjoittelulta osallistua vain yhteen sessioon, jossa käsiteltiin maantieteen opetusta sähköistyvässä (muuttuvassa) maailmassa, erityisesti huomiona sähköistyvät ylioppilaskirjoitukset.

Sessio oli erittäin kiinnostava tulevalle opettajalle, ja herätti ajatuksia ja ideoita omankin opetuksen suunnittelua ajatellen. Maantiedettä kirjoitetaan sähköisesti ensimmäisiä kertoja juuri silloin kun itse olen vasta valmistunut opettajaksi, joten aihe on senkin puolesta jännittävä.

Sessioiden lomassa Atlas- Oulun yliopiston maantieteen opiskelijat ry järjesti puolituntisen kahvituksen koko 260 päiselle väkijoukolle. Opiskelijat olivat leiponeet herkullista puolukkapiirakkaa, sijoittaneet ne nätisti valmiiksi lautasille ja kahvitermarit olivat täynnä. Jännitys tiivistyi tiivistymistään, kun odotimme ensimmäisiä kahvittelijoita tästä runsaasta joukosta saapuvaksi. Kaikkien yllätykseksi tarkka suunnittelu tuotti tulosta (sijoitimme mm. lattiaan kiinni nuolia kulkusuunnan ilmoittamiseksi, ja meillä oli muutama henkilö vain ohjaamassa väkilaumaa oikeaan suuntaan :D ) ja kahvitus sujui HYVIN! Piirakka oli herkullista ja sitä oli riittäväksi vielä jatkoillekin saakka, kahvia jäi monta pannullista ylikin, mutta ei ainakaan loppunut kesken. Jono eteni jouhevasti monen kahvipisteen vuoksi, ja nopeajalkainen opiskelijajoukkomme kulki korvaamassa tyhjentyneitä termareita ja vedenkeittimiä uusilla. Helpotus oli suuri, kun saimme kuulla kiitoksia ja ylistyssanoja hyvin järjestetystä kahvituksesta. JES!

Illalla jatkoimme varjobileillä, jotka ovat opiskelijaystävällisempään hintaan järjestettävä iltajuhlan vastike. Tällä kertaa etkoilimme Tetralla lukuisien eri puolin Suomea tulleiden maantieteilijöiden kanssa. Vauhdikkaan ohjelmanumeron jälkeen oli aika siirtyä joukolla vielä baaribileisiin Tivoliin, jossa järjestettiin valotikkubileet. Hohtava ilta etten sanoisi!

Tulen osallistumaan jatkossakin Maantieteen päiville, jos vain mahdollista!

-Sara

 

 

Ei kommentteja artikkelille “Maantieteen päivät Oulussa

Kirjoita kommentti