Heippa kaikki!

5.3.2015 |

Olen Hertta Hjelt, 23-vuotias toisen vuoden arkkitehtiopiskelija. Elämäni pyörii koulun, kissani ja ystävien ympärillä. Olen kotoisin Tampereelta, mutta muutin Ouluun syksyllä 2013 opiskelujen perässä ja oikealla tiellä ollaan.

Uravalinta on ollut minulle selkeä jo yläasteen alkuvuosilta – ennen kuin edes kunnolla selvitin mitä arkkitehdin työhön kuuluu. Olen aina ollut tiukka pysymään päätöksissäni, joten tämä ei ollut poikkeus. Halusin työn joka yhdistää luovan ja teknisen osaamisen ja ainakin tähän mennessä opintoni ovat olleet juuri sitä mitä toivoinkin.

Yläasteen jälkeen suuntasin lukioon ja yhden vuoden opintojen jälkeen lähdin vuodeksi Kanadaan vaihto-oppilaaksi. Abivuonna uurastin kirjoitusten lisäksi myös töissä Tampere-talossa ja sivussa väsäsin arkkitehtuurin ennakkotehtäviä. Ensimmäisellä hakukerralla jännitin pääsykokeissa hurjasti, eikä se oikea opiskelupaikka vielä auennut. Sen sijaan opiskelin yhden vuoden Tampereen Teknillisessä Yliopistossa materiaalitekniikkaa ja tutustuin teekkarielämään. Jos TTY:ltä jotain opin niin sen että DI-opinnot eivät ole minua varten, sillä jo ensimmäisen vuoden insinöörimatematiikan ja -fysiikan kurssit menivät yli ymmärrykseni. Tämä kuitenkin vain vahvisti tunnetta siitä, että arkkitehdin opinnot ovat todellakin minulle oikea vaihtoehto. Sinä keväänä sitten hainkin uudenlaisella varmuudella arkkariksi ja pääsin helposti sisään. Ouluun muuttaminen oli jännää! Tosin Kanadan vuoden ansiosta 500 km etäisyys kotiin ei tuntunut ylivoimaiselta.

Heippakaikki02
Viime syksyn nykyarkkitehtuurin kurssilla suunniteltiin musiikkitalo Kiikeliin.

Monien vaihdeiden jälkeen voin vihdoin todeta olevani oikeassa paikassa. Viimeiset puolitoista vuotta ovat olleet raskaita mutta hienoja. Vieläkin välillä pysähdyn ihmettelemään miten ihanalla alalla olenkaan! Pieni kampuksemme eli tuttavallisemmin Lafka sijaitsee Oulun keskustassa. Sen henkilökunta ja opiskelijat muodostavat tiiviin yhteisön, jossa ketään ei jätetä pulaan. Ensimmäinen vuosi opiskeluja meni kuten pitääkin, fuksivuoden riennoissa ja vähän koulussakin. Vappuna meidät kastettiin Plaanaojassa teekkareiksi, tosin minulle se oli jo toinen kaste – ensimmäinen oli tietysti TTY:n vuonna Tammerkosken kuohuihin. Kakkosvuoden syksy on huhujen mukaan se raskain, ja siltä se tuntuikin. Tämän kevään opiskelutahti on onneksi vaikuttanut hieman keveämmältä.

Tällä hetkellä asustelen Oulun keskustassa Lafkamme läheisyydessä kissani Terhon ja kämppikseni Sennin kanssa. Olen myös Oulun Arkkitehtikillan pikkuvouti, eli hoidan Oulun Pikisaaressa sijaitsevan hurmaavan kiltatalomme vuokrausta ja ylläpitoa. Opiskelumme on hyvin pitkälti itseohjattua, eli teemme kouluhommat silloin kun haluamme ja luentoja on yhä vähemmän opintojen edetessä. Tekemistä kuitenkin riittää niin että jopa tällainen lähes kroonisesti aamu-uninen on oppinut nousemaan kahdeksaksi kouluun vaikka kukaan ei käske. Rakkaudesta lajiin!

-Hertta

Heippakaikki03
Viime syksynä tehtiin myös tarkat piirustukset ensimmäisen vuoden nykyarkkitehtuurin kurssilla suunniteltuun lintubongarin mökkiin. Rakennepiirustuksia tehdessä oppi valtavasti uutta, ja näiden piirustusten pohjalta talo voitaisiin jo oikeasti rakentaa!

 

 

 

Ei kommentteja artikkelille “Heippa kaikki!

Kirjoita kommentti