On siis kevät!

30.3.2015 |

Koko alkuvuosi on ollut yhtä hulinaa, eikä maaliskuu ole ollut poikkeus. Vaikka kuun puolivälissä koittikin pieni hiihtolomanpätkä, juuri ennen sitä oli pienaluesuunnittelun kurssin deadline ja loppukritiikki.

Tehtävänämme oli suunnitella uusi asuinalue Oulun keskustan läheisyydessä sijaitsevaan Itä-Tuiraan. Kurssi oli ensimmäinen aluesuunnittelun harjoitustyö joten haastetta riitti, mutta lopputulos oli palkitseva. Tällä hetkellä koulussa minulla on kaksi isoa harjoitustyökurssia, nykyarkkitehtuurin ja korjaussuunnittelun kurssit. Nykyarkkitehtuurin kurssilla suunnittelemme kuuden taiteilijan ryhmätaloa ja ateljeeta. Korjaussuunnittelun kurssilla teemme rintamamiestaloon korjaussuunnitelman pareittain. Itse teen suunnitelmaa kämppikseni Sennin kanssa hänen sukulaistensa taloon. Se on osoittautunut mielenkiintoiseksi, kun ensimmäistä kertaa suunnitelmassa on ainakin leikillisesti mukana asiakas omine toiveineen. Näiden kurssien lisäksi meillä on myös muotoilua ja portfoliokurssi. Meillä ei työnhakuun riitä pelkkä CV, vaan jokainen laatii omannäköisensä portfolion jossa esitellään kurssien aikaansaannoksia.

Koulua siis riittää, ja varsinkin pienaluesuunnittelun kurssilla koulupäivät pääsivät vähän venymään kun deadline lähestyi. Koulukiireiden lisäksi matkustimme iloisella arkkariporukalla kotikonnuilleni juhlimaan 45-vuotiasta Tampereen Arkkitehtikiltaa. Kun pakolliset turistinähtävyydet Tampereella oli kierretty, vedettiin iltapuvut päälle ja laittauduttiin huolella. Vuosijuhlat ovat opiskelijamenoista ne juhlavimmat, erityisesti näin viiden vuoden välein juhlavuosina. Mieltä toki kevensi myös juuri taakse jäänyt pienaluesuunnittelun kurssi. Vuosijuhlien humuun katosikin se pieni hiihtoloma, ja paluu arkeen koitti. Onneksi mieliala oli kuitenkin korkealla onnistuneen reissun jälkeen.

Nyt kuun loppu alkaa lähestyä, pian on jo pääsiäinen! Ensikuun puolivälin jälkeen koittaakin jokaisen teekkarin lempivuodenaika eli Wappu. Oulussa wappua juhlitaan tänä vuonna tapahtumantäyteiset puolitoista viikkoa, joka kruunautuu fuksien eli ensimmäisten vuoden opiskelijoiden teekkarikasteeseen. Wapun jälkeen koulua on enää muutama viikko, mutta niistä tulee varmasti todella työntäyteiset sillä wappuna saattaa kouluhommien tekeminen hieman unohtua.

 

Onsiiskevat02
Kaikki saivat mahat täyteen, nam!

 

Kun aikataulut koulussa on vaikeasti ennakoitavia, spontaanius on tärkeää jos haluaa tehdä porukalla muutakin kuin kouluhommia. Pari viikkoa sitten pidimme lettukestit puolen tunnin varoitusajalla, ja syömään saapui kuusi nälkäistä. Viikko sitten teimme isolla porukalla blinejä ja borssikeittoa, vaikka mitään erityistä syytä Venäjä-teemalle ei ollutkaan. Näihin tempauksiin toki liittyy suuresti kämppikseni Sennin riemukas suhtautuminen ruoanlaittoon. Tosin minä tein blinit, ja ne vielä onnistuivat mainiosti! Vaikka tavallisen koulun aikataulut ja normit haihtuvat, se ei haittaa. Meillä kaikki saavat etsiä omat tapansa (ja vuorokaudenaikansa) työskennellä. Tässäpä itsekin istun hiljaisessa piirustussalissa keväisenä lauantai-iltapäivänä. Asuntomme sijaitsee piirustussalimme yläkerrassa, ja kohta voisinkin siirtyä ylös kahville. Koulustressi saa siirtyä maanantaille.

Keväisin terveisin,

Hertta

Onsiiskevat04
Terhokin fiilistelee pääsiäistä maistelemalla narsissia.

 

 

Ei kommentteja artikkelille “On siis kevät!

Kirjoita kommentti