Kiireinen kevät

24.4.2015 |

En ole hetkeen ehtinyt kirjoitella, ja kevät on edennyt salakavalan nopeaa! Joulun aikaan lupasin itselleni, etten ota liikaa kursseja. Opiskelen muutenkin jo kaikkia vähänkään mielenkiintoiselta vaikuttavia kursseja, joten määrätietoisuutta olisi hyvä kasvattaa. Mutta, kun kaikki vaikuttaa kivalta?

Entä jos tarvitsenkin tätä? Tämä kestää vain viikon!

Kaksi viikkoa sitten huomasinkin olevani ylibuukattu, vain omaa hölmöyttäni. Kevään aikana olisi riittänyt saattaa kandityöni päätökseen (piiiikku juttu…) ja opiskella terveystietoa, sekä maantieteen maisterivaiheen kursseja. Lisäksi muutimme alkuvuodesta, joka sekin on ottanut oman aikansa käytännön järjestelyiden ja asettumisen suhteen. Otin kuitenkin lisäksi genetiikan harjoitukset, koska ajattelin siitä olevan hurjasti hyötyä mm. BI5 kurssin opettamiseen lukiossa. Hyötyä: kyllä, hurjasti: ei niinkään. Tämän lisäksi opiskelin viikon mittaisen iltakurssin lakia. Kurssi oli erittäin hyödyllinen, ja siellä aukesi monia lain kiemuroita. Kävimme kurssitehtävänä seuraamassa myös rikoslakiin perustuvaa oikeudenkäyntiä. Tehtävä oli mielenkiintoinen, ja oikeudenkäynnin seuraaminen olikin mielestäni jännittävää!

Yksi yhteinen piirre näillä kursseilla kuitenkin on: en tarvitse niiden opintopisteitä valmistumiseeni. Ne olivat ystäväni keksimän nimittäjän mukaisia, eli harrastuskursseja. Tällä hetkellä kuitenkin olisi hyvä jättää harrastaminen vapaa-aikaan, ja keskittyä suorittamaan ajan kanssa oikeasti tarpeelliset kurssit. Niitäkin kuitenkin riittää :D

Kirjoitan myöhemmin terveystiedon opiskelusta, josta aion opiskella itselleni kolmannen opetettavan aineen. Tämä ei ole välttämätöntä, mutta yleisesti Suomessa olevat virat sisältävät biologian, maantieteen/-tiedon ja terveystiedon opetusvastuun koulussa. Luohan kolmen aineen hallinta paremmat mahdollisuudet tulevaisuudessa.

Kuulemiin!

-Sara

 

 

Ei kommentteja artikkelille “Kiireinen kevät

Kirjoita kommentti