Melkein lomalla!

25.5.2015 |

Vaikka viikon päästä alkaakin jo työt niin aina voi fiilistellä! Huhtikuu humahti ohi niin että ihan pitää miettiä että mitä on edes tehnyt koko kuukauden! Loppujenlopuksi se taisi mennä lähinnä kouluhommien parissa – wapun juhliminenkin jäi vähän vähemmälle kuin viimevuonna.

Kuuhan alkoi pääsiäisellä, ja pääsiäisenä oli pieni lomanpätkä. Suunnitelmina oli lähteä käymään kotikotona Tampereella, mutta ne ajatukset hautautuivatkin kouluhommiin. Pääsiäiskokkoa kuitenkin kävin katsomassa, se on hieno perinne joka liittyy vahvasti lapsuuden pääsiäisiin Etelä-Pohjanmaalla.

Kouluhommat ovat nyt keväällä siirtyneet vahvasti piirustusluokista tietokoneluokkiin. Tietokoneen kajossa on nyt istuttu monena iltana myöhälle yöhön, mutta hyvällä porukalla tunnelma pysyy korkealla! Jälleen kerran yllättävän nopeasti koitti kevään isoimman projektin, nykyarkkitehtuurin harjoitustyön, palautuspäivä. Palautuspäivinä meillä on loppukritiikki, jossa jokainen vuorotellen esittelee oman työnsä luokan ja opettajien edessä auditoriossa, ja tämän jälkeen opettajat antavat kommenttinsa. Loppukritiikit ovat aina jännittäviä, mutta siihenkin alkaa tottumaan! Esiintyminen ja työnsä esittely ja ns. ”myyminen” on kuitenkin yksi tärkeimmistä taidoista tulevaisuudessa.

Kun Narkin sai palautettua enää puuttui muotoilun kurssin harjoitustyö. Tehtävänä oli suunnitella portaikko Nark:in kurssilla suunniteltuun ryhmätaloon. Tänään sainkin senkin kasaan, ja olen jo melkein lomalla!

Viime viikolla oli välissä vähän lomailua, sillä meillä oli excursio Helsinkiin. Kiersimme ensin Helsingin ja sitten bussilla koko pk-seudun nähtävyyksiä – rakennuksia siis tietysti. Excu meni rauhallisissa merkeissä, loppukevään kouluhommat saivat porukan vähän väsähtämään.

Melkeinlomalla02
Wappunakin pitää muistaa syödä, tässä ihania itsetehtyjä pulled pork -burgereita!

Pääkaupunkiseutu tuleekin tänä kesänä tutuksi. Sain kesätöitä rakennustyömaalta Espoosta! Meillä kuuluu opintoihin kahden kuukauden työmaaharjoittelu, jonka voi suorittaa myös kuuden kuukauden työmaaseurantana. Itse olin onnekas ja onnistuin onkimaan itselleni työpaikan. Työmaalla töissä oleminen on tärkeää, sillä myös arkkitehdin on hyvä tietää miten se talo sitten ihan oikeasti rakennetaan! Työmaa on valtava Espoon uuden sairaalan työmaa. Siellä riittää varmasti nähtävää ja opittavaa. Onnistuin myös saamaan HOAS:in kautta edullisen asunnon läheltä työmaata. Asunto sijaitsee Kauniaisissa, eli uudisrakentamisen lisäksi pääsen keskelle upeaa rakennushistoriallisesti arvokasta huvilakaupunkia. Nyt meni aika nappiin! Vaikken Espoosta tai Kauniaisista juuri ketään tunnekaan, niin olen silti varma että on todella mielenkiintoinen ja jännittävä kesä tulossa! Sitä ennen kuitenkin vielä viimeisen projektin palautus ja vähän voutihommia. Taisinkin ensimmäisessä kirjoituksessa sivuta hieman näitä kouluhommien lisäksi haalimiani tehtäviä kiltamme toiminnassa. Pikkuvoutina toimiminen tarkoittaa siis sitä, että yhdessä kiltamme voudin, Lauran, kanssa pyöritämme kiltatalomme koko vuokraussysteemiä sekä kiltatalon siivousta ja ylläpitoa. Talomme on todella suosittu juhlapaikka, ja siitä on muodostunut myös meille todella rakas. Toimenkuvaani kuuluu siis vuokrasopimusten kirjoittelua asiakkaiden kanssa, laskutusta, siivouslistan pyörittämistä ja vaikka mitä. Vaikka joskus tuntuu, että hommaa olisi jo riittämiin pelkissä koulujutuissa, niin voutihommat ovat oikeastaan mukavaa tasapainoa niille! Olen tehnyt paljon asiakaspalvelutöitä koulun ohella joten se on minulle mieluisaa ja mukavaa. Kilta-aktiivisuus ja luottamustehtävät ovat myös hyviä valttikortteja työnhaussa tulevaisuudessa! Harmikseni tosin ensi vuonna en voi ottaa mitään pestiä vastaan, sillä aion lähteä vuoden päästä syksyllä vaihtoon. Siitä kirjoittelen joskus toiste! Loppuun vielä loppukevennys, Terho-kissani oli pyydystänyt lepakon! Kukaan ei tiedä miten lepakko oli päässyt vanhempieni olohuoneeseen mutta neuvokas kattini oli napannut sen kiinni. Hyvä Terho!

Kesäisin terveisin Hertta :)

Melkeinlomalla03
Ei päätä eikä häntää. Terho on aina lomalla!

 

 

 

Ei kommentteja artikkelille “Melkein lomalla!

Kirjoita kommentti