Kesäisiä tuulahduksia

23.7.2015 |

Iloista kesää kaikille! Tässä tekstissä tarkoitus on päivitellä hieman kesän kuulumisia. Onhan sentään hetki siitä kun olen viimeksi jotakin kirjoitellut.

Aloitin tosiaan kesätyöt Elektronispektroskopian työryhmässä heti toukokuun alusta. Neljä kuukautta siellä tänäkesänä työskentelen ja syyskuun puolella sitten viimeistään alkaakin armoton gradun naputus. Kirjoittelen tällä hetkellä artikkeliluonnosta graduuni liittyen, joten siinä mielessä tällä hetkellä tekemäni työ on myös hyödyllistä gradun kirjoittamisen kannalta.

Töiden vuoksi kesälle ei ole erityistä lomailua tullut suunniteltua. Muutama pidennetty viikonloppu on kuitenkin kuluneen kesän aikana vietetty. Kuten taisin jo viime blogitekstissä mainita, ensimmäisenä pidennettynä viikonloppuna matkasin kotiseudulleni sukulaispojan valmistujaisjuhliin juhlistaen samalla reissulla myös omia ja avomieheni kandin papereita. Toisen pidemmän viikonlopun aikana taas pääsin käymään toisen sukulaispoikani ristiäisissä. Ihania juhlia on siis tähän kesään mahtunut runsaasti.

Viimeisin lyhyt reissu tuli itse asiassa tehtyä viime viikonloppuna, kun ajoin seitsemän tuntia Etelä-Suomen Sysmään SFO:n hallituksen kesäseminaariin/ryhmäytymisreissulle eräälle mökille ja takaisin. Mikä se SFO sitten on? SFO-lyhenne tulee nimestä Suomen fysiikan opiskelijat, jonka hallituksessa olen viime syksystä lähtien toiminut. SFO on suomalaisten fysiikan opiskelijoiden yhteistyöjärjestö, jonka tärkeimpänä päämääränä on edistää opiskelijoiden keskinäistä yhteenpitoa ja toimia samanaikaisesti myös kansainvälisen IAPS:in (International Association of Physics Students) kansallisena osastona. Aiemmissa blogiteksteissäni olen puhunut jokavuotisista Fysikerfesteistä, jotka järjestetään vuoroin eri Suomen kaupungeissa paikkakuntalaisten fysiikan opiskelijoiden toimesta. SFO vastaa Fysikerfestien järjestämisestä yhdessä joka vuosi vaihtuvan järjestävän tahon kanssa. Ensi syksynä Fysikerfestit ovat Tampereella, sitä reissua odotan jo nyt innolla!

Viikonlopun päällimmäisenä tarkoituksena oli siis pohtia SFO:n tulevaisuutta ja siinä sivussa tärkeänä tehtävänä oli myös hallituslaisten ryhmäytyminen, joka onnistui kyllä erinomaisesti. Itse lähdin kyseiselle reissulle ainoana oululaisena tuntien ainoastaan yhden hallituslaisen kunnolla entuudestaan, mutta viikonlopun aikana sainkin kaikista hallituslaisista mukavia uusia tuttavuuksia, joiden kanssa törmätään taas viimeistään ensi syksynä Tampereella.

Myöskin automatkalle otin mukaan seikkailumieltä ja ajattelinkin ajaessani kohti Sysmää, että mikäli vastaan tulee kirpputori, niin pysäytän autoni ja käyn katsastamassa josko vaikka pääsisin tekemään löytöjä. Matkalla tulikin muutama ”Kirpputori”-kyltti vastaan. Yhdelle niistä pysähdyin ja vastassa olikin todellinen aarreaitta. Kirpputorilta lähdin mukanani kaksi erittäin kaunista maljakkoa ja lupasin myyjälle piipahtaa paikassa vielä paluumatkalla. Niin minä sitten piipahdinkin ja mukaan tarttui vielä muutama kaunis lasiesine tuliaisina onnistuneelta reissulta.

Kauniita maisemia juuri ennen Sysmän mökille saapumista.

Vielä yksi lyhyehkö reissu olisi edessä, jolloin auto starttaa kohti pohjoista. Nimittäin hilla-aikana ajattelin käydä pohjoisessa poimintareissulla, pakastin alkaa jo uhkaavasti ammottaa tyhjyyttään marjojen suhteen. Itse asiassa parempikin niin – pakastinta voi taas alkaa täyttämään hiljalleen tämän kesän marjoilla. Sienessäkin yritettiin jo kerran piipahtaa, mutta ilmeisesti oltiin vielä hieman etuajassa, sillä tutulla paikalla sieniä ei vielä ollut. Täytynee siis odottaa vielä varmaan muutama viikko, ennen kuin sienestysaikakin voi alkaa.

Tämä kesä kokonaisuudessaan on kyllä ollut ehdottomasti kylmin ja sateisin kesä Ouluun muuttamiseni jälkeen. Muistan ensimmäisen kesän muuton jälkeen, kuinka yllätyin siitä, miten kuumia hellepäivät täällä ovatkaan. Samanlaisia hellepäiviä ei ole tänäkesänä nähty vielä lainkaan. Ehkä seuraavassa blogitekstissä pääsen jo päivittelemään, kuinka kuumaa täällä onkaan ollut. :)

Kuulemisiin,
Anu

 

 

Ei kommentteja artikkelille “Kesäisiä tuulahduksia

Kirjoita kommentti