Oikeissa töissä!

20.7.2015 |

Kesä on hujahtanut hurjaa vauhtia, ja kahden kuukauden työmaaharjoittelustani on enää pari viikkoa jäljellä! Aika on mennyt todella nopeasti. Olen oppinut valtavasti, sekä työmaan toiminnasta että arkkitehdin työnkuvasta työmaalla.

Sähkökaaviot ovat mystisiä.

Tänään kiertelin pääsuunnittelijan kanssa työmaata, ja oli todella mielenkiintoista kuulla häneltä sairaalan suunnittelusta ja yksityiskohdista. Tähän mennessä olen kiertänyt työmaata lähinnä työmiesten kanssa, rakentajan näkökulmasta katsellen. Sairaalan rakentaminen on valtava prosessi, jossa on mukana todella suuri määrä eri yrityksiä ja tahoja. Niiden kaikkien yhteensovittaminen on haastavaa, ja sitä on ollut erittäin mielenkiintoista seurata vierestä. Vaikka heinäkuu on se hiljaisin kuukausi, silti palavereita ja kokouksia riittää. Itse olen tehnyt työmaalla monenlaista, esimerkiksi teknistä piirtämistä, pihavarusteiden ja katuvalaistuksen hankintaa, lukuisia katselmuksia työmaalla ja varustelaskentaa. Olen käynyt tekemässä TR-mittauksia eli työturvallisuusseurantaa, ja istunut todella monessa kokouksessa. Tiedonjano on valtava! Taidan olla oikealla alalla.

Nämä kaksi kuukautta ovat olleet todella antoisia, ja olen viihtynyt töissä mainiosti vaikka olenkin ainoita naispuolisia henkilöitä koko työmaalla! Kertaakaan ei ole kukaan patistanut minua keittämään kahvia. Tämä aika tulee ehdottomasti jäämään mieleeni yhtenä mukavimmista kesätöistä. Toki siihen vaikuttaa suuresti se että on vihdoin rakennusalan hommissa. Useampaan kertaan olen jo pohtinut mielessäni, miten voi olla että joku haluaa tehdä työkseen jotain muuta kuin tätä!

Motivaatio alkavaan kouluvuoteen on korkea, sillä tuntuu että tämä kesä on opettanut minulle valtavasti omasta alastani. Arkkitehti ei suunnittele vain suuria linjoja ja haaveile mahdottomuuksia – mukana ollaan pienissäkin ratkaisuissa, oli se sitten parkkihallin pylvään sävy tai valokatkaisijan sijainti. Pääsuunnittelijan vastuu on suuri, ja tietomäärä valtava.

Toivon, että pääsen käymään sairaalalla vuoden päästä, kun työmaa on jo lähes valmis. Olisi todella hienoa nähdä ensimmäistä kertaa niin tutuksi tulleet suunnitelmat toteutettuna! Vähän harmittaa että jäljellä on enää kaksi viikkoa, joskin elokuun lomailukaan ei kuulosta kovin ikävältä. Edessä on nimittäin pitkä ja raskas kandivuosi, jota varten on syytäkin ladata vähän akkuja. Tiedossa elokuulle on vähän festareita ja yksi mukava reissu Prahaan arkkitehtiopiskelijaporukalla.

Vielä on kesää jäljellä!

Hertta

Oikeissatoissa02
Sairaalasta ei tule mikään ihan pieni mökki.

 

 

Ei kommentteja artikkelille “Oikeissa töissä!

Kirjoita kommentti