Yliopisto vai muurahaispesä?

4.9.2015 |

Vaihtarit saapuivat ja kuinka sopivaa kännykkä päätti hajota juuri ennen sitä. Kommunikointivälineeksi jäi vain sähköposti, joten alku oli hieman hankala. Kun sitten lopulta sain kaikki vaihtarit yliopistolle yhtä aikaa orientaatiota varten, paikalla oli muutama muukin.

Sopivasti yliopistolla oli yhtä aikaa tiedepäivät, joten jaloissa pyöri yläastelaisia. Riittävästi porukkaa olisi ollut pelkissä fukseissa ja vaihtareissa, mutta tiedepäivien ansiosta yliopisto oli kuin muurahaispesä. Päästäkseen paikasta A paikkaan B täytyi puikkelehtia seinän vieriä pitkin ja lähestulkoon silloinkin sai kiivetä vastaantulevien yli. Onneksi itselläni oli ohjattavana vain 4 vaihtaria, koska sellaisessa väentungoksessa on hyvin vaikea pitää lukua päistä, jotka pyörivät ihmetyksestä ympäri ja jäävät juttelemaan tutuille kesken matkan. Orientaatiossa kesti tunteja, mutta lopulta kaikki saatiin hoidettua. Vaihtarit ovat oikein innokkaita ja puhuvat hyvää englantia, joten mitään ongelmia tuskin syntyy kielen puolesta. Kaikilla on luentokursseja, joten oikean luokan löytämisongelmia saattaa olla hieman enemmän kuin keväällä, kun kaikilla vaihtareilla oli oma labra, jossa he työskentelivät päivittäin.

Itselläkin on luentokursseja, joista termofysiikka ja pintakemialliset menetelmät alkavat ensi viikolla, mutta matikan kurssit vasta myöhemmin syksyllä. Sopivasti siis aikaa jatkaa gradun kokeellista osaa (ohjaajan toppuuttelusta huolimatta). Oli niin mielenkiintoista miten pH voi vesiliuoksessa ensin laskea ja sitten nousta, vaikka mitään ei muutu ainoastaan aikaa kuluu. Tämä jäänee ikuiseksi mysteeriksi, mutta haluan vielä selvittää toimiiko se samalla lailla ruumiinnestettä simuloivassa liuoksessa (kuulostaa hienolta, mutta suomennettuna 0,9 molaarisessa suolaliuoksessa). Jännittävät ajat siis jatkuvat.

Lehteä varten olen jo herätellyt muutamia ihmisiä kirjoittamaan juttuja, joten se pitäisi tulla helposti kasaan kunhan kaikki vain innostuvat kirjoittamaan pian. Sponsoreiden hankkiminen ei ollut ihan niin kakkupala kuin luulin, mutta ehkäpä joku vielä lähtee sponssaamaan lehteä. Ajatuksena oli, että lehdestä jätettäisiin kappale jokaiseen lukioon, missä pidetään lukiovierailu, mutta näillä näkymin ajatus taitaa olla tuhoon tuomittu, sillä ensimmäinen esittely on perjantaina. Siispä näillä näkymin valmistaudun ottamaan vanhan lehden mukaan katsottavaksi ja mietin mahdollisuutta toimittaa uusin lehti paikalle jälkikäteen. Nähtäväksi jää kuinka tässä onnistutaan. Hallituksessa on paljon säpinää syyssenssien järjestämisestä ja muusta fuksitouhusta, mutta omien vaihtareiden huolehtiminen on jyrännyt yli tästä. Vuosijuhlatoimikunta kuitenkin luultavasti pyörähtää käyntiin hieman myöhemmin, joten siihen ehdin luultavasti osallistua.

Vaihtareiden saapumista odotellessa on hyvin ehtinyt valmistella kämppää kissaa ja koiraa varten. Pentuaitaus on viritetty ja lähes joka huoneesta löytyy raapimapuu, joten kauaa ei tarvitse ympärilleen katsoa niin lemmikkieläinten läsnäolo on aika selvää. Oulu-opiston keramiikkakurssilla ensimmäiseksi tekeleeksi yllättäen valikoitui ruoka/juomakuppi kisulle ja koiralle. Vauvat saapuvat lauantaina, joten vielä pari päivää joutuu odottelemaan, vaikka ei millään malttaisi. Paljon jännää ja uutta on taas tänäkin syksynä, mikä on ihan mukavaa vaihtelua itseään toistavan kesätyön jälkeen. Toisaalta oli mukava antaa aivojen lepäillä, mutta nyt ne kaipaavat jo uutta pureskeltavaa kuin hampaita saava koiranpentu. Mukavaa syksyn alkua kaikille!

-Rosa

 

 

 

Ei kommentteja artikkelille “Yliopisto vai muurahaispesä?

Kirjoita kommentti