Gradu_versio0.1alpha.docx

31.10.2015 |

Lokakuu on lusittu loppuun ja ilmatkin ovat kylmenneet siihen malliin, että sitä lunta saa tosissaan alkaa pikku hiljaa odottelemaan.

Sinällään en kyllä vielä lunta kaipaa, sillä se kumminkin sulaa pois ja sitten on taas loskaista ja märkää ja koleaa ja kaikin puolin tympeää. Tällaisissa loppusyksyn keleissä ennen lumen tuloa on kyllä oma viehätyksensä. Varsinkin selkeinä, aurinkoisina päivinä on varsin mieltä ylentävää liikuskella tuolla lenkkipoluilla. Myös pimeän aikana ulkoilussa on oma viehätyksensä. Olen ehkä hieman ”outolintu” siinä mielessä, että jossain määrin viihdyn tuolla hämärässä jopa paremmin mitä kirkkaassa päivän valossa. Maailma vain näyttää niin erilaiselta kuin päiväsaikaan.

Graduversio02
Iltahiiviskelemässä tihkusateessa.

 

No mutta mitäs muuta sitä itselleni kuuluu? Kuten otsikointikin antaa ymmärtää, gradua on poljettu eteenpäin. Ehkä hieman väkisin, mutta poljettu kuitenkin. :) Johdantoon ja teoriaosioon on jokunen sivu ilmestynyt puutaheinää. Olen myös järjestellyt noitaa ohuthieitä jonkinlaiseen järkevään järjestykseen ja tehnyt niihin liittyviä alustavia muistiinpanoja noiden maastohavaintojen perusteella. Lähinnä sen vuoksi, että mikroskoopilla tietää sitten mistä kohtaa kyseinen näyte on otettu. Kun sitten yhdistää sen mikroskoopissa näkemänsä siihen tietoon, mitä maastohavainnoista, kairasydämistä ja kemiallisten analyysien perusteella on olemassa, voi ehkä saada kohtalaisen hyvän kokonaiskuvan. Nyt kun vielä jaksaisi sinne mikroskoopille asti vaivautua, niin pyörähtäisi operaatio kerralla kunnolla eteenpäin. Tuossahan tuo laatikollinen järjestettyjä ohuthieitä on odottamassa.

Tuon gradusuhmuroinnin lisäksi on tullut puuhasteltua muutakin. Olin tuolla yliopistolla ihan oikein työhommissa. Etelä-Pohjanmaan suunnilta oli lukiolaisia vierailemassa yliopistolla ja toimin siinä yhteydessä yhtenä oppaista. Sinällään homma oli simppeliä, sillä tarvitsi vain huolehtia, että itselle määrätty pienryhmä oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan kuuntelemassa esittelyjä. Siinä sivussa tuli sitten itsekin omista opinnoistaan jauhettua enemmän tai vähemmän totuuksia. :D

Homma sujui varsin hyvin ottaen huomioon sen, että itse on melko vähän tullut tuolla yliopistolla viime aikoina kuljettua; paitsi syömässä. Kieltämättä etukäteen oli pieni stressi siitä, miten noihin ”outoihin” luentosaleihin osaa ihmisiä johdattaa, kun itsekin tuonne yliopistokompleksin käytäville eksyy. Mutta homma meni putkeen, isompia harharetkiä ei tullut tehtyä. Muutamassa kohdin aikataulutus hieman venähti alkuperäisestä suunnitelmasta, mutta tuskinpa yksi venytetty vartti kenenkään maailmaa kaataa. Sehän on muutenkin näissä akateemisissa ympyröissä ihan normaali käytäntö, että hommat ovat aina sen ”akateemisen vartin” verran myöhässä; usein vieläkin enemmän.

Tämmöisiä kuvioita tällä kertaa. Nyt voisikin lähteä nauttimaan hieman raikkaasta ulkoilmasta ja sitten laskeutua tuohon graduun oleellisesti liittyvän amatsoniitti-mineraalin pariin.

Näihin tunnelmiin!

Ville K

 

Graduversio03
Granodioriitti jossa vihreää amatsoniittia.

 

 

Ei kommentteja artikkelille “Gradu_versio0.1alpha.docx

Kirjoita kommentti