Vauhdilla syksyyn!

2.10.2015 |

Kandivuosi alkoi vauhdilla, mutta onneksi ennen sitä ehti vielä vähän lomaillakin. Olemme saaneet myös uutta tietoa tulevasta muutostamme Linnanmaan kampusalueelle.

Työni rakennustyömaalla päättyi heinäkuun lopussa ja koko elokuun sainkin lomailla rauhassa. Elokuun loppupuolella teimme viiden päivän omatoimi-excursion Prahaan arkkitehtiopiskelijaporukalla.

Kaupunki oli tunnelmallinen ja nähtävää oli valtavasti. Kävimme myös läheisessä Plezn-nimisessä kaupungissa, josta on kotoisin Pilsner Urguell -olut. Praha oli erinomainen lomakohde opiskelijalle, sillä ulkona syöminen oli erittäin halpaa! Reissu oli siis erittäin onnistunut, ja siitä virkistyneenä oli hyvä aloittaa uudella innolla kandivuosi.

Vauhdillasyksyyn02
Prahan ytimestä löytyi John Lennon -seinä, johon ihmiset sprayasivat yhä uusia värikkäitä kerroksia.

 

Koulunkäynti onkin pärähtänyt käyntiin sellaisella vauhdilla, että viikot vain hurahtelevat ohi. Tällä hetkellä meillä on suurimpana projektina asemakaavakurssi eli aksu. Suunnittelemme Oulun Höyhtyän kaupunginosaan asemakaavan, eli talot, korttelit, puistot ja torit. Kurssi etenee nopealla tahdilla, ja kahden viikon päästä on jo palautus! Aksu-kurssi on tänä vuonna Hartela-rakennusliikkeen sponsoroima, eli parhaiten tehtävästä suoriutunut opiskelija saa rahapalkinnon. Tämä on aavistuksen lisännyt kilpailullisuutta, mutta onneksi ryhmähenkemme on silti säilynyt oikein hyvin! On myös mielenkiintoista ensimmäistä kertaa työskennellä asiakkaalle, jolla on omat näkökulmansa ja toiveensa työn tuloksesta.

Me emme varsinaisesti tee erillistä kandityötä, vaan suoritamme tämän vuoden aikana useita suuria kursseja eri aiheista, ja vuoden lopussa päätämme mikä niistä oli se kandityö. Seuraavaksi suunnittelemme tekemäämme asemakaavaan yhden kerrostalon yksityiskohtaisesti asuntoja myöden. Tällä hetkellä työn alla on myös kaupunginosatalo samalle alueelle nykyarkkitehtuurin kurssilla. On ollut mukavaa työskennellä yhden alueen ympärillä tiiviisti – oikeastaan muita kursseja meillä ei tällä hetkellä olekaan kuin asemakaavasuunnittelu ja nykyarkkitehtuuri.

Vielä toistaiseksi saamme puuhastella torin reunalla sijaitsevissa tiedekuntamme tiloissa eli kotoisammin ”Lafkalla”. Viimeisimpien tietojen mukaan tiedekuntamme muuttaa mahdollisesti jo ensi kesänä Linnanmaalle, sillä Lafkamme on jo myyty Fingersoft-nimiselle peliyhtiölle. Muutto on aiheuttanut paljon kuohuntaa opiskelijoidemme keskuudessa, mutta toki siinä on hyviäkin puolia! Pääsemme vihdoin kunnolla mukaan teekkarikulttuuriin ja muidenkin opiskelijoiden pariin. Elämme kuitenkin jännittäviä aikoja!

Muuttoja on pienempiäkin. Meidän kimppakämppämme on nimittäin nyt virallisesti arkkarikommuuni! Karoliina muutti meille syyskuun alusta, ja nyt meitä on siis kolme. Yhteiselo on sujunut hyvin! Jokunen viikko sitten teimme porukalla valtavan määrän sushia, niin että kaikki saivat vetää navat täyteen. Eipä tulisi yksin tehtyä! Näillä eväillä on hyvä lähteä kohti hämärtyvää syksyä.

-Hertta

Vauhdillasyksyyn03
Sushikasa, joka hupeni nopeasti!

 

 

Ei kommentteja artikkelille “Vauhdilla syksyyn!

Kirjoita kommentti