Luonnontieteilijöitä Oulun ulkopuolelta

15.11.2015 |

Viime viikolla oululaisten fyysikoiden ja matematiikan ainejärjestö Sigma sai vieraakseen Hiukkasen opiskelijoita Tampereelta ja Deltan opiskelijoita Turusta.

Vierailijat Nallikarissa, marraskuun alkua (Kuva: Joni Heikkilä)

Keitä ovat Hiukkasen opiskelijat? Ainejärjestö Hiukkanen tulee Tampereen teknillisestä yliopistosta ja koostuu teknillisen fysiikan, kemian ja matematiikan opiskelijoista. Kaikki edellämainittujen alojen opiskelijat kuuluvat teknis-luonnontieteelliseen koulutusohjelmaan. Hiukkasen opiskelijat tunnistaa violeteista haalareista. Toinen Hiukkasten ehdoton tunnusmerkki on peräkärrysauna nimeltään Tarzan. Hiukkasten ollessa vierailulla Oulussa keskustelin erään opiskelijan kanssa opiskelumahdollisuuksista heidän koulutusohjelmassaan. Mielenkiintoista koulutusohjelmassa on se, että suurin osa kandidaattivaiheen kursseista ovat kaikille opiskelijoille samoja. Tämä tarkoittaa siis sitä, että sekä tulevat teknilliset fyysikot, kemistit ja matemaatikot käyvät kandidaattivaiheessaan hyvin pitkälle samoja kursseja ja valitsevat kandidaatin sivuaineensa erikoistuen vasta kandidaattivaiheen loppupuolella.

Keitä sitten ovat Deltalaiset? Delta ainejärjestönä koostuu Turun yliopiston fysiikan ja matematiikan opiskelijoista. Myöskin Deltan haalarit ovat väriltään violetit. Muutamaan Deltalaiseen tutustuin itse jo kolmisen vuotta sitten FysikerFesteillä Helsingissä. Itseasiassa Turkulaiset, tuolloiset uudet tuttavuudet olivat ensimmäisiä Oulun ulkopuolelta olevia fyysikoita, joihin kunnolla tutustuin. Uskonkin, että juuri tämä tutustuminen sai minuun alun perin kipinän hakea Suomen fysiikanopiskelijoiden hallitukseen. SFO:n kautta olenkin saanut mahdollisuuden tutustua fyysikoihin muistakin kaupungeista, muun muassa juuri Tampereen Hiukkasista.

Hiukkaset ja Deltalaiset vierailivat siis Oulussa viime viikon keskiviikkoillasta perjantaiaamuun. Oululainen Sigma järjesti meille yhteistä tekemistä muun muassa sitsien muodossa. Jokaisella kaupungilla ja usein myös yksittäisillä ainejärjestöillä on sitsien suhteen omia perinteitä ja näitä perinteitä onkin mukava päästä seuraamaan tämänkaltaisilla sitseillä, joissa on opiskelijoita runsain määrin myös oman opiskelukaupungin ulkopuolelta. Yhteisen ohjelman lisäksi vierailevat ainejärjestöt kävivät myös tutustumassa muutamiin teollisuusalan yrityksiin täällä Oulussa sekä heidän matkansa varrella. Kävivät he kuulemma myös Nallikarissa uimassa, huhhuh!

Sigman vierailijoiden lisäksi tällä viikolla Oulun luonnontieteilijät saavat vieraakseen Jyväskyläläisten ainejärjestöjen Ynnän ja Radikaalin opiskelijoita. Ynnä koostuu Jyväskylän fysiikan, matematiikan, tilastotieteen ja tietotekniikan opiskelijoista. Radikaaleihin puolestaan kuuluvat kemian opiskelijat. Vierailun kunniaksi Oulun Luonnontieteilijät järjestävätkin torstaina yhteisen saunaillan, jolloin on mahdollista tutustua uusiin ihmisiin ja tavata vanhoja tuttuja.

LuonnontieteilijoitaOulun02
Sitsipöytä (Kuva: Teemu Soininen)

Nämä pari viikkoa ovatkin tuoneet mukanaan hyviä mahdollisuuksia tutustua luonnontieteilijöihin Oulun ulkopuolelta. Ainakin itse koen, että mitä enemmän olen tutustunut uusiin ihmisiin ympäri Suomen, sitä antoisampia erilaiset reissut ja opiskeluaika on ollut. Ei näissä kahdessa viikossa kuitenkaan vielä kaikki – tutustumista Oulun ulkopuoleisiin opiskelijoihin voi päästä jatkamaan jo ensi viikolla, mikäli on ilmoittautunut Suomen laajuiseen fysiikan opiskelijoiden opiskelijakonferenssiin, FysikerFesteille. Festien isäntänä toimii Tampereen Hiukkanen. Innolla odotan ensi viikonloppua ja pidän kyllä teidätkin kuulolla viikonlopun tapahtumista.

Kuulemisiin,
Anu

Ei kommentteja artikkelille “Luonnontieteilijöitä Oulun ulkopuolelta

Kirjoita kommentti