Joulu vihdoin!

18.12.2015 |

Koko syksy on ollut varsin kiireinen, mutta varsinkin joulukuu, koska omien opintojen lisäksi olen ollut sijaisena yläkoulussa. Olen opettanut 9 luokkalaisille fysiikka eli ei kovin vaikeaa asiaa. Haastavaa opetuksesta on kuitenkin tehnyt se, että maanantaisin on kolme kaksoistuntia peräkkäin.

Viimeistään kolmannella kaksoistunnilla on koko ajan hämmentynyt olo, kun ei muista onko käynyt jonkin asian tämän ryhmän kanssa jo läpi vai muistelenko jompaakumpaa edellisistä ryhmistä. Fysiikan opetus on kuitenkin tullut melko luontaisesti, koska itsellä on niin vahva teoriapohja aiheesta. Fysiikan tuntien lisäksi pääsin extempore pitämään myös kotitaloutta. Eka kaksoistunti meni hyvin, sillä 9 luokkalaiset löysivät itsenäisesti tarvikkeet.

Seuraavan ryhmän kanssa ei mennytkään niin hyvin. Heti tehtävät jaettuani noin 5 oppilasta tuli valittamaan, että he eivät löydä jotain raaka-ainetta tai välinettä tai eivät osaa tehdä annettua tehtävää. Yhden piti tehdä porkkanalaatikko, mutta porkkanoita oli 1. Yhden piti tehdä salaatti, mutta viinirypäleitä ei löytynyt. Yhden piti savustaa kala, mutta kalaa ja savustuspussia ei löytynyt. Nopeasti siinä pähkäilin, että tartunpa ensin kalaongelmaan, koska sen valmistuksessa saattaa mennä kauan. Savustuspussia etsittiin yli puolituntia ja noin minuutin välein, joku tuli keskeyttämään etsinnät kysymällä jotain puuttuvaa ainesta tai välinettä. Kun sama poika, tuli 5 kertaa heilumaan porkkanapussin kanssa, jossa oli yksi porkkana ja sanoi, ettei voi tehdä porkkanalaatikkoa, teki mieli työntää porkkana sen kurkusta alas. Taisi poikakin jo ilmeestä huomata, kun sanoi heti perään, että vai ootanko että löydät sen savustuspussin (näin olin ensimmäisellä 4 kerralla herralle todennut). No loppujen lopuksi savustuspussia ei löytynyt. Myöskään porkkanalaatikkoa ei saatu tehtyä, mutta loppujen lopuksi pöytään saatiin uunilohta, salaattia jne.

Sellaista se opetus varmaan sitten loppujen lopuksi tulee olemaan. On tunteja, jotka menevät hyvin ja niitä jotka eivät niin kovin hyvin. Vähän sama homma on omissakin opinnoissa, sillä välillä laskarit tuntuvat olevan superhelppoja, mutta välillä on aivan kujalla. Onneksi nyt kuitenkin näyttää siltä, että kaikki matikan kurssit ovat menossa läpi. Keväällä voisikin keskittyä enemmän pakollisten kurssien suorittamiseen niin voi sitten ottaa paperit ulos, jos hermostuu matikan kursseihin! :D

Tämä vuosi päättääkin nyt sekä minun hallituskauteni, että painetun lehden. Vaikka hallituksessa on ollut hauskaa, niin nyt jää enemmän aikaa muille jutuille. Toisaalta vuosijuhlatoimikunnassa olo vie ehkä suunnilleen saman verran aikaa, mutta se on uudenlaista mukavaa. Nyt onkin ensivuoden laulusaunapäivä jo päätetty ja heti vuoden alusta lähdetään katsomaan ihan paikan päälle, mikä olisi paras juhlapaikka. Vasta yksi minun kysymistä sponsoreista on kieltäytynyt, mutta kahdelta saan vastauksen vasta ensi vuoden puolella. Nyt pääsee siis sekä vuosijuhlatoimikunnan että opintojen puolesta joululomalle. Ensi vuonna sitten uudella innolla opintojen kimppuun!

Mukavaa joulua ja uutta vuotta kaikille

-Rosa

 

 

 

 

Ei kommentteja artikkelille “Joulu vihdoin!

Kirjoita kommentti