Hellurei!

11.2.2016 |

Terve vaan kaikille, mä oon Jasmiina, 24-vuotias Oulussa maantiedettä opiskeleva varsinaissuomalainen. Toista vuotta oon nyt opiskellu mantsaa ja täytyy sanoa, että oikee ala on löytynyt! Pääaineekseni oon valinnu aluepolitiikan ja aluekehityksen.

Sukeltamassa Great Barrier Reefilla Astraliassa.

Monet kysyy silmät ymmyrkäisinä, että miten sä olet eksyny sieltä Turun suunnalta tänne Ouluun, ja joskus kysyn sitä myös itseltäni yön pimeinä tunteina… Haha ei vaiskaan, Oulu oli mun ykkösvaihtoehto opiskelemaan kun hain. Uudet tuulet ja erinomaiset mahdollisuudet opiskella maantiedettä johdattivat mut tänne Ouluun!

Päätös lähteä opiskelemaan maantiedettä yliopistoon kehkeytyi aika hitaasti ja monen sattuman kautta. Mulla, niin kuin todella monella muulla ylioppilaalla, ei ollut mitään käryä että mitäs sitä sitten alkaisi lukion jälkeen touhuumaan. Pääsykokeisiin lukeminen ei innostanut heti kirjotusten jälkeen, joten lähetin hakupaperit Lundin yliopistoon Ruotsiin ja sinne pääsinkin sisään opiskelemaan taloustiedettä. Alotin siellä siis kauppiksenfuksina, ilman mitään kovin erikoista ruotsin kielen taitoa, kirjoituksistakin oli yli vuosi aikaa. Voin kertoa ettei ollut mitään ihan maailman helpointa opiskella mikroekonomiaa ruotsiksi, kun suomeksikin olis ollu varmaan aika haastavaa! Siinä se ruotsin kieli kuitenkin karttui ja pääsin kokemaan mahtavaa opiskelijaelämää Ruotsin yhdessä suurimmista opiskelijakaupungeista.

Ruotsissa opiskeltuani vuoden tuntui siltä että haluaisin pitää vielä välivuoden kokonaan opiskelusta ja toivoin siinä samalla löytäväni vielä omalta tuntuvamman alan. Lähdin work and holiday viisumilla Australiaan ja reissusta jonka tarkoitus oli kestää kuusi kuukautta venahtikin puolentoista vuoden maailman ympärysmatka kaikkine herkkuineen! Matkustellessani ja upeita paikkoja nähdessäni aloin hahmottamaan, että maantiede voisi olla mulle juurikin passeli ala.

Hellurei02
Tubetusta Laosissa.
Hellurei03
Upeita maisemia reppureissulta Uudesta-Seelannista.

Uudet kielet, kulttuurit, kansainvälisyys, ympäristöasiat ja luonto ovat lähellä sydäntäni. Maantiede sopii erityisen hyvin myös sellaisille joita kiinnostavat monet eri aineet; kolme sivuainetta on valittavissa hyvin vapaasti ja tutkinnosta pystyy helposti muokkaamaan omanlaisensa. Itse olen sivuainekseni ottanut ympäristönsuojelua, taloustiedettä ja ranskaa. Oulussa mantsalaiset pystyvät erikoistumaan viiteen eri suuntautumisvaihtoehtoon. Nämä ovat luonnonmaantiede, kulttuurimaantiede, matkailumaantiede, geoinformatiikka sekä aluekehitys ja aluepolitiikka. Itse tosiaan olen suuntautunut aluekehitykseen ja aluepolitiikkaan, joka tuntuu ehdottomasti itselle sopivimmalta vaihtoehdolta. Ensimmäisenä vuonna pääsee toki tutustumaan kaikkiin eri suuntautumisvaihtoehtoihin ja päätöstä suuntautumisesta ei tarvitse tehdä heti.

Toinen vuosi mantsalla on siis jo puolessa välissä ja aika on mennyt todella nopeaa! Ensimmäinen vuosi oli enemmänkin totuttelua yliopisto-opiskeluun ja tutustumista opiskelijaelämään. Opiskelutempo ei ollut kovinkaan rankka ja apua parhaaseen opiskelutekniikkaan sai pienryhmäohjaajilta ja muulta laitoksen henkilökunnalta. Aikaa jäi myös muihin opiskelijoihin tutustumiseen ja haalaribileisiin. Oulussa onkin hyvät puitteet opiskelijaelämää ajatellen, aktiviteetteja riittää ihan joka makuun! Toisena vuotena onkin sitten ollut jo vähän tiukempia aikatauluja ja tehokkaampaa opiskelua. Ainiin, maantieteen laitoksella, niin kuin nykyään monella muullakin laitoksella, on erinomaiset vaihto-opiskelumahdollisuudet! Niitä kannattaa ehdottomasti käyttää hyväksi, varsinkin jos on samanlainen matkustusvimma niin kuin mulla! :D Itse oon lähdössä Erasmus vaihto-oppilaaksi Kroatiaan, Zagrebiin tässä muutaman viikon päästä… Eli stay tuned, seuraavassa postauksessa lisää Zagrebista ja vaihtarina olemisesta! :)

-Jasmiina

Hellurei04

 

 

Ei kommentteja artikkelille “Hellurei!

Kirjoita kommentti