Lukion ainevalintojen merkitys

maanantaina 22. helmikuuta 2016 |

Ei avainsanoja

Lukiolaistenvanhemmille01

Oulun yliopiston info lukiolaisten vanhemmille järjestettiin 23.2.2016. Jouni Pursiainen piti tapahtumassa esityksen lukion ainevalintojen merkityksestä.

Esitelmään on koottu tietoa siitä, miten Oulun yliopiston koulutusohjelmissa hyödynnetään valintaperusteena ylioppilaskirjoitusten eri oppiaineiden arvosanoja. Tarkastelu nostaa esiin eniten käytettyinä perusteina pitkän matematiikan ja äidinkielen. Reaaliaineista fysiikka, kemia ja biologia ovat tärkeimmät valintaperusteet. Esitelmässä kiinnitetään erityistä huomiota siihen, että pitkää matematiikkaa, fysiikkaa, kemiaa ja biologiaa kirjoitetaan ylioppilaskirjoituksissa hyvin vähän suhteessa niiden merkitykseen valintaperusteena.

  1. Lukion ainevalintojen merkitys (pdf)

 


Ei kommentteja artikkelille “Lukion ainevalintojen merkitys

Kirjoita kommentti