Lukion oppiaineet Oulun yliopiston valintaperusteissa

tiistaina 9. helmikuuta 2016 | | Yksi kommentti

Ei avainsanoja

Lukionoppiaineet2016

Opopäivien 2016 tietoisku (Jouni Pursiainen): ”Lukion oppiaineet Oulun yliopiston valintaperusteissa”.

Esitelmään on koottu tietoa siitä, miten Oulun yliopiston koulutusohjelmissa hyödynnetään valintaperusteena ylioppilaskirjoitusten eri oppiaineiden arvosanoja. Tarkastelu nostaa esiin eniten käytettyinä perusteina pitkän matematiikan ja äidinkielen. Reaaliaineista fysiikka, kemia ja biologia ovat tärkeimmät valintaperusteet. Esitelmässä kiinnitetään erityistä huomiota siihen, että pitkää matematiikkaa, fysiikkaa, kemiaa ja biologiaa kirjoitetaan ylioppilaskirjoituksissa hyvin vähän suhteessa niiden merkitykseen valintaperusteena.

  1. Lukion ainevalintojen merkitys (pdf)

 


Yksi kommentti artikkelille “Lukion oppiaineet Oulun yliopiston valintaperusteissa

  1. Artikkelia kannattaa jakaa opoille ja opettajille.

    Laitoin tuon artikkelin sähköpostilla eteenpäin. Vastaanottaja oli jakanut edelleen ja kirjoitti: ” S… oli ilahtunut hyvistä tiedoista linkin takana. Pistin linkin myös P…lle, toiselle opolle. Kiitos mainioista linkeistä…”

    Tuota artikkelia pitäisi saada leviämään mahdollisimman paljon. Tuntuu hölmöltä, etteivät lukiolaiset osaa panostaa esimerkiksi lääkiksen pääsykokeissa kysyttyihin oppiaineisiin, vaan pitävät sitten välivuoden preppaamalla aikuislukioissa … Aikuislukiot pullistelevat matemaattisten aineiden lukijoista.

    Alli Huovinen | keskiviikkona 17. helmikuuta klo 23:56 #

Kirjoita kommentti