Oheistoimintaa maantieteen laitoksella

31.3.2016 |

Voisin tässä kertoa vähän mitä olen puuhaillut opintojen ohella maantieteen laitoksella. Kuten aikasemminkin oon todennut niin Oulussa on tosi helppoa lähteä erilaisiin aktiviteetteihin ja oheistoimintaan mukaan, ja se vähän niinkun kuuluukin koko yliopistokokemukseen!

Oulun EGEAn porukka vaihdossa Gentissä.

Toisena vuotena liityin EGEAn jäseneksi. EGEA on siis European Geography Association, jonka tarkoituksena on siis luoda verkostoja eurooppalaisten nuorten maantieteilijöiden välille ja pitää yllä kansainvälistä toimintaa eri Euroopan EGEA-jaostojen välillä. EGEA järjestää siis paljon erilaisia maantieteeseen liittyviä tapahtumia, seminaareja, kongresseja ja retkiä ympäri Eurooppaa ja on ihan mahtava tapa tutustua mantsalaisiin eri Euroopan maista!

Syksyllä 2015 osallistuin siis EGEA Oulun järjestämälle minivaihdolle Genttiin, Belgiaan. Osallistuminen oli äärimmäisen yksinkertaista, maksettiin vaan viiden euron osallistumismaksu, tavattiin muutaman kerran reissuporukalla Oulussa, ostettiin lentoliput, ja we were on our way!

Oheistoimintaamaantieteenlaitoksella02
Kaupunkikierroksella Bryggessä, Belgiassa.

Belgiassa paikalliset egealaiset sitten tutustuttivat meitä heidän kulttuuriinsa ja järjestivät meille kaikenlaista ohjelmaa kaupunkikierroksista oluen maisteluiltamiin. Vaihdot eivät tunnu kukkarossakaan kummoisesti, sillä paikalliset vaihtoon osallistujat tarjoavat ylläpidon vierailijoille ja maksettavaksi jää vain lennot paikan päälle. Helmikuussa 2016 oli puolestaan belgialaisten kollegoidemme vuoro tulla vierailulle Ouluun. Samalla porukalla me sitten suunniteltiin ja järjestettiin belgialaisille huiput neljä päivää, johon kuului saunomista, makkaran paistoa notskilla, pulkkailua, joulupukin tapaamista napapiirillä, Kemin lumilinnan valloitusta jne. Kaiken kaikkiaan vaihdot niin Belgian kuin Suomen päässä olivat tosi onnistuneita!

Oheistoimintaamaantieteenlaitoksella04
Luisteluharjoituksia belgialaisten kanssa.

Huippua EGEAn kautta suoritetuissa vaihdoissa on se, että eri maihin ja niiden kulttuureihin pääsee tutustumaan paikallisella tasolla, eikä pelkästään turistina turistirysissä pyörien. Vaihtojen aikana tulee tutustuttua uusiin ihmisiin jotka säilyvät uusina ystävinä pitkään eikä vain pelkästään EGEA kautta. Kaiken lisäksi vaihdoille on tosi helppo lähteä eikä reissuista tule paljoakaan kustannuksia sillä omassa maassa on helpompi pysyä budjetissa kuin turistina. Eli jos vähän mietityttää pidemmät lukukauden kestävät yliopistovaihdot, on olemassa muitakin vaihtoehtoja!

Innostuin EGEAn toiminnasta sen verran paljon, että lähdin vähän sattuman kautta sen hallitukseenkin mukaan. Tällä hetkellä kuitenkin hallitushommat on vähän tauolla tän mun Zagrebin vaihdon ajan mutta ens syksynä sitten täyttä häkää jatketaan Oulussa!

-Jasmiina

Oheistoimintaamaantieteenlaitoksella03
Belgialaista mölkkyä Atlantin rannalla.

 

 

Ei kommentteja artikkelille “Oheistoimintaa maantieteen laitoksella

Kirjoita kommentti